Nyheter

Åberg (S): Vi har övergett den relativt oberoende ställningen i världen

Nyheter I dag är det femtonde avsnittet ur ”Kvartalskollen” med våra politiker i kommunfullmäktige. Första kvartalet gäller Natomedlemskap, viktigaste frågan i EU-valet, framtidens energikällor och vargrevir…   

Kenneth Åberg (S)

Världen:
Natointräde, din kommentar?
Nu är Sveriges medlemskap ett faktum. Nu måste vi verka för att inte tillåta några utländska baser i Sverige och att inga  kärnvapen får transporteras genom Sverige, än mindre placeras/stationeras på Svensk mark. För övrigt är jag kritisk till att vi övergivet den relativt oberoende ställningen i världen; även om vi sedan länge samarbetat och ska samarbeta med övriga Europa i försvars- och säkerhetsfrågor. USA är en joker i leken som jag inte har stort förtroende för.

Europa:
Vilken/vilka frågor tycker du är viktigaste i EU-valet?
– Freds – och klimat-/miljöfrågorna. Hänger helt ihop. Dessa är så tydligt gränslösa och kräver övergripande lösningar och beslut. 

Nationellt:
Vilken/vilka energikällor har Sverige om 10 år?
– Sol, vind och vatten-i första hand vad gäller elförsörjningen. Befintliga kärnkraftverk finns kvar och biobränslen utgör en betydande del av värme- och drivmedelsproduktionen.

Kommunen:
Vargreviret Mossjön har etablerat sig, vad tycker du om det?
Rovdjuren tillhör naturligt vår fauna, på samma sätt som exempelvis de stora kattdjuren i Afrika. Det krävs naturligtvis ett visst numerär för en frisk stam. Samhället måste solidariskt ta ansvar för att möjliggöra skydd för tamboskapsägares verksamhet och betala ersättning för förlorade djur. Skyddsjakt måste bedrivas där så krävs, avrundar Kenneth Åberg (S) ledamot i kommunfullmäktige.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *