Nyheter

Advent har firats på kvarnen

Nyheter I helgen har det varit advent på Kvarnen i Hagafors. Vi träffade förberedarduon i Hagafors och Svenarums samhällsförening tidigare i veckan för en liten pratstund innan hantverkare och tomten kom.

Marlene Fransson och Margareta Claesson förberedde för helgen  [1/5]

Vinster  [2/5]

Paket till barnen som lämnar in önskelistan  [3/5]

Vinster  [4/5]

Kvarnen i Hagafors  [5/5]

Vi träffade Margareta Claesson och Marlene Fransson som förberedde inne i gamla Kvarnen i Hagafors inför helgens adventsaktivitet. Ett tiotal hantverkare från bygden skulle delta i ett arrangemang där man skulle kunna handla allt från julgranar till hudvårdsprodukter.

– Tomten kommer hit också. Är man under tolv år kan man lämna in önskelistan eller en teckning till tomten så deltar man i utlottning av paket. Vi har även ett vykortslotteri, säger Marlene Fransson.

Traditionen i Kvarnen har varit i 35 år och Hagafors Samhällsförening har ett tiotal eldsjälar som jobbar med adventshelgen.

– Vi har flera nya utställare i år och många tycker att det är stämningsfullt att träffas här vid Kvarnen, menar Marlene Fransson och berättar vidare att på fredagskvällen planerades korv med bröd också, förutom fikat och det hembakta.

– Kul att Hagafors hamnar på kartan med den här traditionen. Förra året var här hundratals besökare och vi hoppas på lika mycket i år. Vi vet inte hur många lussekatter vi ska baka, men det är ett angenämt problem, sa Marlene tidigare i veckan.

I Hagafors finns det ett 40-tal hushåll och samhället växte i och med stolfabriken i byn. Samhällsföreningen kom till 1955 och den aktuella frågan var då att samhället ville ha gatubelysning. Idag finns det föreningskamrater som arrangerar ”Advent i Kvarnen”, tar hand om badplatsen vid Bosarydssjön, sätter upp byns julgran och arrangerar årliga knutsdansen i januari.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *