Nyheter

Ahlqvist är Skillingaryds nye kyrkoherde

Nyheter Martin Ahlqvist börjar sin tjänst som kyrkoherde i Skillingaryds församling i augusti. 

Martin är från och med augusti ny kyrkoherde i Skillingaryds församling. Pressbild Svenska kyrkan

Fram till anställningen i Skillingaryd är Martin Ahlqvist, uppvuxen i Kulltorp, präst i Bymarkskyrkan i Jönköping, där han jobbar fram till i början av juni. 

Vi fick en pratstund med Martin och han berättar vem han är:
– Jag är uppvuxen i Kulltorp. Jag gick samhällsvetenskaplig linje på Finnvedens gymnasium i Värnamo och därefter läste jag teologi i Lund. Under mina verksamhetsår som präst har jag bott i Jönköpingsområdet tillsammans med min fru och våra fyra pojkar. Haft tjänst i Bankeryd, Habo och Jönköping, börjar Martin Ahlqvist berätta. 

– I Jönköping har jag varit arbetsledande komminister. Vi gör nu en omorganisation och då tänkte jag att det var dags för mig att söka ny tjänst. Det är ett tag sedan jag gick kyrkoherdeutbildningen och jag har haft kvar min tjänst som arbetsledare inom Svenska kyrkan. 

Känner du till Skillingarydsbygden?
– Min moster med man bor i Skillingaryd så mina kusiner är uppväxta i Skillingaryd. Jag känner till församlingen och det kommer att bli väldigt roligt att få tillträda som kyrkoherde. Förtroendevalda och anställdas mottagande gör att jag känner mig välkomnad. 

Vad ser du fram emot i din nya tjänst i Skillingaryd?
– Lära känna människorna. Kyrkorna är inte byggnaden utan människorna. Att tillsammans få möta varandra och att möta Gud tillsammans. Att forma en gemenskap som bär människorna, avrundar Martin som börjar sin tjänst i Skillingaryds församling den 7 augusti och biskop Fredrik Modeus tar emot Martin Ahlqvist i en så kallad kyrkoherdemottagning den 3 september. 

Fotnot: 31 maj avslutar Ingemar Persson sin tjänst som tillförordnad kyrkoherde i församlingen och under sommaren kommer Bo Larsson att ta över stafettpinnen. Den 7 augusti får församlingen en ny ordinarie kyrkoherde, Martin Ahlqvist.

Taggar

Dela


1 reaktion på Ahlqvist är Skillingaryds nye kyrkoherde

Arbetar själv med människor och har vissa funderingar över krig och livet.
Säkerligen att du har ett program som är mycket av olika aktiviteter.
Men får du tid över så skulle jag vilja komma i kontakt med dig och dina tankar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *