Nyheter

Åker bjuder in till julmarknad

Nyheter På söndag arrangeras julmarknad i Åker för första gången

Arkivfoto

Tanken att anordna julmarknad i kyrkstallar, som Ann Erixon drömt om, köpte Åkers byalag direkt. Klart att vi ska arrangera julmarknad och fick med sig LRF, hembygdsföreningen och Skillingaryds församling. Några få utställare var det från början och nu har det växt till 25 stycken. Kyrkstallarna kommer att öppnas upp, liksom hembygdsgården, skolan, församlingshemmet för premiärjulmarknaden. Det kommer att finnas ponnyridning, cafeteria, lotterier, tomten kommer på besök och eleverna har försäljning i skolan.

– Att kunna använda kyrkstallarna på något vis har varit min dröm i 25 år. Hembydsföreningen ser till att smedjan är igång, där Magnus Hansson kommer att finnas. Vi ska baka kolbullar och tänkte sälja de exemplar som finns kvar av årets hembygdsbok. Ola Hugosson kommer att visa film i församlingshemmet, berättar Bertil Gunnarsson, vice ordförande i Åkers Hembygdsförening.

Frida Ulrikanäs från Kylås är en av utställarna och hon kommer att finnas i Ljungberg/Högabråtens stall.

– Jag ska sälja honung från mina bin här uppe i Kylås, bivaxdukar som är ett flergångsalternativ till plastfolie, tvättbara rengörningspads, ljuslyktor av returglas och lite reflexer. Det ska verkligen bli jättespännande och det är marknadspremiär för mig som säljare. Hoppas på mycket folk när engagemanget lokalt är så stort, säger Frida Ulrikanäs.

I kyrkan avslutas söndagskvällen med att julen hälsas välkommen med en musikgudstjänst.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Åker bjuder in till julmarknad

Härligt att engagemanget görs i Åker ’
Ser fram emot att åka dit och titta likt
kanske handla lite honung till jul 🎄

Tack för att ni anordnar julmarknaden ’

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *