Nyheter

Åklagare: Annie var måltavlan i Visby

Nyheter Enligt riksmedia planerade Theodor Engström mörda Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Annie har nu tilldelats ett målsägandebiträde enligt kammaråklagare. 

Pressbild på Annie Lööfs tal under Almedalsveckan

– Det är klart att det är omskakande och det påverkar mig. Men hatet får inte övervinna, skriver Annie Lööf på sociala medier. 

Det var under Almedalsveckan i Visby som psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren mördades på öppen gata. Theodor Engström har erkänt gärningen och han är häktad inledningsvis för mord, som omrubricerades till misstänkt terroristbrott genom förberedelse till mord, en brottsmisstanke där Annie Lööf (C) var tilltänkt måltavla. 33-årige Engström har erkänt dådet och sitter häktad. Gärningsmannen skall ha haft flera måltavlor och enligt kammaråklagare Olin handlar misstankarna om att flera personer skulle mördas.

Henrik Olin som är kammaråklagare, berättar till riksmedia om hur brottsmisstanken: 

– Jag kommer bara bekräfta namnet och kopplingen här. Men inte gå in närmare på vad som själva förberedelsegärningen eller misstanken består i. Däremot kan jag rent allmänt säga att ett förberedelsebrott är i två led. Dels så ska man ha tagit befattningen med föremål för att utföra brott på något sätt, sedan ska man ha överskjutande uppsåt, ett syfte att begå det här brottet. I det här fallet ett mord som jag då skulle rubricera som terroristbrott. 

Källa: Expressen och Aftonbladet

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *