Nyheter

Aktivisterna återvände till torvtäkt

Nyheter För fjärde gången fick polisen in anmälan om att miljöaktivisterna återvänt till Flymossen utanför Bredaryd, för att fylla igen diken på torvmossen. 

Det var under måndagsmorgonen som polisen larmades att en grupp aktivister tältade på en icke allmän plats på Flymossen, Bredaryd, med syfte till en åsiktsyttring. Personerna skulle då även ha grävt igen diken på torvmossen. Under förmiddagen fördes dessa personer bort från mossen men återvände senare till samma plats, men då utan sina tält, som polisen tidigare beslagtagit.

Vid 21.45 på måndagskvällen greps 15 personer misstänkta för olaga intrång och skadegörelse. Under tisdagen var det dags igen…

Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson berättar: 

– Vid 9-tiden under tisdagsförmiddagen avlägsnades sju personer från platsen. Personerna är misstänkta för brott. Vid 14.30-tiden fick vi samtal igen att det var ett tiotal personer tillbaka på Flymossen i Bredaryd. 

 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Aktivisterna återvände till torvtäkt

I Sundsvall har ju forskare blötlagt en torvmosse och kom fram till att torvmossen släppte ut mera koldioxid än när den var torrlagd. Och då undrar man vad dessa människor har missat.

Finns det inga lämpliga lokaler att låsa in dem i tills de lärt sig vad det betyder att inte lyda polisen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *