Nyheter

Aktivitet på fritiden lika viktigt som villatomter

Nyheter När interpellationen från Carina Ödebrink (S) gjordes under måndagskvällen drogs debatten igång av övriga… och många goda idéer kom fram av kommunfullmäktiges ledamöter där det tycks att man ska "ta i rejält" när man beslutar om ny översiktpslan

Arkivfoto; När kommunen växer - se till att aktivitet på fritiden finns

Nadira Kilim (S) berättar i talarstolen att ”Det är många som kanske jobbar i Jönköping idag, bor i lägenhet där och tänker flytta till Vaggeryds kommun. Det är så roligt att höra. Vad har vi att erbjuda dom? Är det ett problem kallar jag det lyxproblem. Lägenhet, tomter, skolor, förskola, det är okej… men vad tänkte jag mer på? När man flyttar hit vill de också att ha ett kvalitetsliv också. Det är upptagen i våra sporthallar hela tiden. När vi flyttade hit var det prat om, det är 27 år sedan, att det ska byggas en badanläggning i mitten av Skillingaryd och Vaggeryd. Vi står här idag och pratar om renoveringar av befintliga simhallar. Vi har inte kommit någonvart. Det är på tiden att tänka på framtiden. Jag vill välkomna folk hit”.

Marijo Corkovic (S);
– Det handlar om att behandla demokrati på rätt sätt. Det har gjorts många grejer, vi bara tycker att det går för sakta, ni kan öka takten.

– Det är viktigt att hela kommunen växer och det är riktigt att man förhåller sig till detta. Med det ökande intresset att bo i vår kommun är det ett positiv problem. Även i Skillingaryd har man synpunkter på att det byggs för lite. Det är inget problem som bara handlar om Vaggeryd. Jag tycker att resonemanget håller inte fullt ut. Istället skulle jag vilja säga att man inte klarat att leverera så många nya detaljplaner som behövs för att täcka behovet. Man måste också starta i rätt tid. Vi har påpekat det här länge att vi behöver den här långsiktigheten, säger Kenth Williamsson (S).

Magnus Thelin (L); ”Viktig fråga Carina tar upp, men det som uppmanas är att femklövern har varit långsamma med tomter och samhällsutveckling. Det byggs ju mer än någonsin de senaste sex år sedan. Man får det till att låta att femklövern är långsamma. Vilken fart det har blivit, hur många skolor har det byggts nu, vi har en stort investeringstakt”.

– Jag tycker att det här är en delikat fråga. Vi bor i en kommun som vi kan vara stolta över. Jag har bott i Hälsinglandoch där var utvecklingen mot andra hållet, det var mycket sorgligt. Här är det tvärtom och en populär bygd. Det är inte enbart bostäder utan att vi behöver satsa på ett rikt kulturliv. Jag vill att man ska satsa på estetiska program, menar Tuula Ingner (S).

– Vi har ett val om två år och det kan vara så att beslut tas som inte överensstämmer med översiktsplanen. Det var mer det att vi är lite fega ibland och jag tycker att vi borde ta i mer rejält. Sporthallar, aktivitetshallar… Glöm inte bort detta i översiktsarbetet, menar Roger Ödebrink (S).

– Vi vill inte bara ha villatomter, vi vill ha flerbostadsområde. Det är kul när det börjar lossna. Byarum exempelvis. Häromdagen fick vi i Klevshult hade vi ett par spännande tankar om, menar Gert Jonsson (M) och menar fram med idéerna till en spännande översiktsplan.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Aktivitet på fritiden lika viktigt som villatomter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *