Nyheter

Åldermannen öppnade fullmäktige

Nyheter Vid kvällens ”nya” kommunfullmäktige öppnande åldermannen Berry Lilja (S).

Berry Lilja (S) öppnade kvällens nya fullmäktige

– Det är vi som beslutar vad nämnder och styrelser beslutar. Fullmäktige är också enda offentliga arena, där partiernas åsikter kommer på tal. Vi ska också komma ihåg att vi blivit valda för att vi har olika åsikter och det förväntas av oss. Vi ska alltid skilja på sak och person. Jag kan inte låta bli att delge fullmäktige när Bengt Dahlqvist och jag kallades för Knoll och Tott. Vi var oftast oense, men vi satt sedan alltid och fikade tillsammans. När debatten är över, ta en kopp kaffe, ät en lunch, Låt oss inte glömma vem vi är här för. Vi är valda av kommuninvånare. Med detta förklarar jag första fullmäktige öppnat, säger Berry Lilja (S) och sätter sig i presidiet där uppräkningen av ledamöterna börjades. 

Det var många nya ansikten som fanns på plats vid kvällens fullmäktige i Folkets hus i Vaggeryd, dit det kommit 41 ordinarie ledamöter och många ersättare som ville följa kvällens nya fullmäktige. Valberedning valdes och fullmäktige ajournerades för att valberedningen skulle lämna förslag till presidiet.

Ålderman i fullmäktige blir den personen som har suttit längst i kommunfullmäktige. Berry Lilja (S) är inne på sitt 39:e år.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *