Nyheter

Åldringsvården ska inte vara utan tekniken

Nyheter Motionen från Atcha Adinda (L) om ”Gratis wifi till äldreboende” har nu fått sitt beslut av kommunfullmäktige. Frågan om vem som betalar och att även anhöriga får tillgång till tekniken var undringarna från fullmäktigeledamöterna.

För över ett år sedan lämnade fullmäktigeledamoten Atcha Adinda (L) in motionen om att de som bor inom äldreboende ska ha gratis wifi. Motionen varit hos socialnämnden i juni månad där nämnden avslog motionen då det är upp till den enskildes ansvar vilket serviceutbud man som boende ville ha. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade i augusti att återremittera ärendet till socialnämnden för att undersöka hur man kan säkerhetsställa wifi i kommunens äldreboende. Socialnämnden beslutade i december att man ställer sig positiv till nätåtkomst för hyresgästerna på äldreboenden. 

Vid kommunfullmäktige tackar motionären Atcha Adinda kommunstyrelsen för att de var positiva till motionen och att även några ändrade sig under resans gång.

Jenny Larsen (K) undrar vem som ska stå för kostnaden?

– Skattekontot, svarar Gert Jonsson (M) samtidigt som han nämner att snart är det lika viktigt att ha wifi som vatten i kranen. Vi har förtydligat ärendet så att det gäller på Furugården och Sörgården och det här ska hanteras i investeringsbudgeten.

– Åldringsvården ska inte vara utan tekniken. Jag ser även våra anhöriga som behöver använda wifi, avslutar Ulf Abrahamsson (C) och yrkar bifall till motionen.

Nu läggs den här motionen till handlingarna – det blir wifi på Furugården och Sörgården.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *