Nyheter

Alin: ”De heta kvinnorna” – en inblick i en reporters vardag

Nyheter I en krönika berättar David om mejlkorgens a och o.

I en krönika berättar David om mejlkorgens a och o. Bilder: Privat/Pixabay

Skräpmejl är en minst sagt spännande företeelse. ”Andreas på kundtjänst” flockas med lottovinster och inbjudningar till Afrikadonationer som ska ge multum i återbäring. Men det finns en sak som står över allt annat: de heta kvinnorna. Ett ämne som jag tycker är för eggande nog för att inte avhandlas i påsktider. 

De finns överallt i våra mejlkorgar: annonserna om attraktiva kvinnor från hela världen som längtar efter att få sätta tänder i redaktionen. Jag höll på att sätta kaffet i halsen en morgon när följande meddelande från en Wilma Andersson damp ner på redaktionsmejlen:

”Slaviska kvinnor, varför inte?

Visste du att i denna situation flyttade över 500 000 ukrainare till Sverige, en stor del av dem är kvinnor, år 2024 kommer det att finnas över 900 000 av dem.

Därför skapade vi en helt ny sida där du kan träffa en singel och ensam ukrainsk kvinna och visa henne Sverige och andra länder och få en dejt eller ett one-night stand!”

Jag uppskattar verkligen att vi som demokrati tar emot ukrainska flyktingar och hjälper dem till ett bättre liv, men den här dejtingsatsningen ställer jag mig knappast bakom. Eller ett annat exempel: 

”Find Asian Ladies – Träffa, cam och chatta med asiatiska damer nära dig.

Det finns cirka 1 000 000 asiatiska människor som bor och arbetar i de skandinaviska länderna. På grund av denna information skapade vi en sida där du kan chatta, cam och dejta med en asiatisk kvinna i ditt område (Sverige, Finland, Norge, Danmark) om du är intresserad av detta begränsade erbjudande är du på rätt plats.”

…på rätt plats? Visst, välkommen till Värnamo.nu:s och Skillingaryd.nu:s mejlkorg. För att tala i Monopol-termer så kan man säga att ditt erbjudande hamnade i fängelset utan att behöva passera Gå. Jag ska erkänna att jag har provat både Tinder, Badoo och annat skräp utan framgång och jag tror knappast att en sådan här satsning leder mig i rätt riktning.

Så där, nu har ni fått en inblick i redaktionens yrkesvardag. Hoppas att jag har gjort er egg-stra sugna på lite sött i påsktider. 

Ha det gött.

/David

Taggar

Dela


Läs mer

Alin: ”De heta kvinnorna” – del 2: ”Den hemliga beundraren”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *