Nyheter

Alkemarks nyårshälsning

Nyheter Hur har våra ledande politiker firat jul? Vad har funnits i paketet? Vad var det bästa på julbordet? Hur firas nyår? Här berättar kommunfullmäktiges förste vice ordförande Robert Alkemark (S)...

I dag är det Robert Alkemarks tur: 

Hur har julen varit?
Min jul började med att julmaten skulle lagas, det mesta traditionellt, skinka, revben, kål av alla varianter, Jansson och sill givetvis. Men i år försökte jag mig på att införa en ny rätt på julbordet, nämligen en finsk morotslåda. Men den blev omedelbart refuserad av familjen så det kommer inte att bli en stående tradition. Julafton innehöll dock en nyhet då jag gick på samling vid krubban på förmiddagen i Pingstkyrkan. Många hade slutit upp och fick lyssna på Julevangeliet och vackra julsånger, den samlingen har definitivt en möjlighet att bli till en tradition, mycket trevligt. Sedan snabbt hem och värma på maten. Gästerna var strax på gång. Vi var tio personer, jag och min fru, våra tre söner med deras respektive och våra två barnbarn samt min mamma var på plats hela julaftonseftermiddagen och kvällen med mat, klappar och spel och lekar. På juldagen var det nytt kalas, hos mamma och tillsammans med mina bröder och deras familjer. Annandagen var det spelkväll hos en av sönerna och hans sambo i Vaggeryd. Bondespelet var det som avklarades och vi åt saffransvåfflor med vaniljgrädde och hjortronsylt vilket var smaskens.

Nyårsafton firas, hur?
 Nyåret firas med våra vänner som består av tre par i vår egen ålder och det firas också traditionsenligt med mat och trevlig samvaro tror och hoppas jag i iallafall. Vi är inte arrangörer utan är tacksamma för att vara gäster på det kalaset.

En nyårshälsning från dig till våra invånare:
Min hälsning till kommuninvånarna är ett hopp om ett 2024 där samhällsekonomin stabiliseras och räntorna faller tillbaka till en lite lägre nivå och att inflationen bromsar in på en rimlig nivå. Det är viktigt både för våra invånare och för samhället. Många tyngs hårt av ökade omkostnader och vi skulle må bra av en lägre nivå. Jag önskar också att vi får bukt med kriminalitet och droganvändning som ställer till det för både invånare och samhälle, summerar Robert Alkemark (S) förste vice ordförande i kommunfullmäktige och önskar våra läsare ett Gott Nytt 2024. 

Robert Alkemark (S)

Taggar

Dela


1 reaktion på Alkemarks nyårshälsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *