Nyheter

All behållning gick till Världens barn

Nyheter I söndags firade vi i Hagshult tacksägelsedagen. Bygden är i chock och sorg efter förlusten av klockstapeln som brann ner till grunden tidig morgon den 30 september.

"Ensam men stark står kyrkan och vaktar över bygden"  [1/7]

  [2/7]

  [3/7]

  [4/7]

  [5/7]

  [6/7]

  [7/7]

Men samtidigt har vi så mycket att vara tacksamma för. Det första alla tänker på är: Tack Gode Gud för att vår fina kyrka står intakt! I Hagshult är det sedan många år tradition att fira tacksägelsedagen i lovsångens tecken. Så sker även i år.

Dagen börjar med att församlingsbor träffas och pyntar kyrkan med blomster i fönstren och placera ett bord fullt med alster framme vid koret. Vid församlingshemmet placeras alla tackoffer i form av trädgård, skogsskördar på bord som placerats ute vid väggen. Det är tänkt att de som är i behov av biologiskt närodlat kan handla inför vintern. Inne i församlingshemmet står borden dukade för de som vill komma in på en kopp kaffe. Vår ambition var att allt skulle vara tillgängligt utomhus, men regn och blåst omkullkastade den tanken.

Nu är vi redo att fira mässa i kyrkan under ledning av tf. kyrkoherde Maria Åberg, kören under ledning av kantor Anna-Karin Danielsson går i procession in i kyrkan. Församlingsvaktmästare Julia Nirhagen ringde i kyrkklockan (förinspelat) Lovsång och tacksamhet präglade hela gudstjänsten och hela dagen igenom.

Dagens behållning går oavkortat till Världens barn.

Text Margareta Svensson
Foto Merete Sörensen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *