Nyheter

Alla överens – Det blir inget tiggeriförbud

Nyheter Kommunstyrelsen avslår medborgarförslaget om tiggerförbud i kommunen

– Alla överens, även (SD), i kommunstyrelsen. Vi avslår medborgarförslaget. Nu går det vidare till kommunfullmäktige, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Det var i september medborgarförslaget inkom från en Vaggerydsbo som ville pröva möjligheten till tiggeriförbud i kommunen. Kommunstyrelsens arbetsutskott var eniga i beslutet tidigare att avslå medborgarförslaget. Nu har även kommunstyrelsen sagt sitt. Det blir inget förbud. Frågan skall dock upp i kommunfullmäktige i slutet av april innan  svaret lämnas till förslagsinlämnaren. Empartiet har i veckan debatterat i vår tidning att de säger ja till ett förbud, men vad övriga enskilda fullmäktigeledamöter står i frågan återkommer vi till…

Taggar

Dela


10 reaktioner på Alla överens – Det blir inget tiggeriförbud

Jag trode att kommunpolitiker var mer klokare en så.
Någon tycker att man ska prata med dom om vad.
De är här för att samla pengar, och när de är nöjda åker dom hem och kommer med fler individer tillbaka. Har hört att kommunen ger dom bidrag med 3500,00 kronor i månaden. Om det är sant, då behöver man inte tigga.

Människovän.
Du är ute och cyklar.
Vet inte vem du är som har så fel så det är helt sjukt..

Tiggarna i skillingaryd går in i skogen bakom Gullbäckensförskola för att göra sina behov har själv sett dem gå in där inte så trevligt när man vet att barnen från förskolan ska gå på upptäcksfärd i skogen .

Städar människovän vid Tängsjön med dem tillsammans också kan man ju fråga sig! Börja prata med dem om det innan man ger dem mer, eller jag kanske tänker fel! Kanske man ska ge dem en svart sopsäck i gåva istället!!!

PRATA MED TIGGARNA!

Välkomnar kommunstyrelsens beslut.

Har tidigare lämnat två kommentarer i ämnet där jag har rekommenderat att man skall prata med tiggarna, men har inte fått några reaktioner på detta.

Är det verkligen så svårt att sätta sig på huk framför dem och försöka prata med dem och visa dem respekt och få till en dialog, istället för att prata om dem. Eller är det så att vi är rädda att någon i bekantskapskretsen kan se oss?

För övrigt gillar jag inte att använda ordet tiggare, för mig är de också medmänniskor som har det besvärligt och med en annan kulturell bakgrund.

Önskar alla mina medmänniskor en bra dag!

Jag tycker att politikerna ska åka och titta hur dom bor vid Tängsjön, hur mycket skräp det är där. Vem ska städa efter dem? Vad gör dom sina behov i Vaggeryd? Det är väl inte bakom sorter platsen vid ICA parkeringen! Åk ut och se med egna ögon innan ni fattar ett beslut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *