Nyheter

Alla överens om renhållningsplan

Nyheter Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde var uppdraget med den nya renhållningsplanen på bordet och nu var alla överens.

Arkivfoto från flerfackssystem

– Vi kommer, såklart, att ingå i den nya samverkan. I renhållningsplanen finns även beslut att välja system och det handlar om att införa fastighetsnära insamling, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Längre tillbaka fanns en votering att vi skulle lägga i FNI (Fastighetsnära insamling) i beslutet i arbetsutskottet, men nu när det kom kom upp till kommunstyrelsen var det ingen som yrkade på något annat, menar Kenth Williamsson (S).

Enligt miljöbalken kapitel 15 ska samtliga kommuner ta fram en plan för avfallsförebyggande och hållbar avfallshantering som senare ska fastställas av kommunfullmäktige. Beslut har, sedan tidigare, tagits att bilda ett kommunalförbund som i januari installerades i sina nya lokaler vid torget i Skillingaryd. Kommunalförbundet är ett samarrangemang av Gislaved, Värnamo, Gnosjö och vår kommun. Kommunstyrelsens förslag till fullmäktige är nu att anta förslaget till planen för ovan under tiden 2018 – 2022 och i samband med entreprenadskifte införa FNI som betyder fastighetsnära insamling. Det är ett flerfackssystem  i ditt sopkärl för matavfall, restavfall, förpackningar och tidningar men även små batterier, glödlampor och småelektronik.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *