Nyheter

Alla ungdomar ska få sommarjobb

Nyheter Kommunstyrelsen beslutade vid senaste sammanträdet att satsa ytterligare närmare en miljon kronor till bygdens ungdomar i sommar

Arkivfoto från ett icke kommunalt sommarjobb

Är du 17 eller 18 år och letar efter sommarjobb? Kommunstyrelsen lägger nu till närmare en miljon till den redan befintliga kassan för att bygdens ungdomar ska få fyra veckors betald feriepraktik.

– Vi haft en befintlig budget på 530 000 kronor och då har ett 40-tal ungdomar fått sommarjobb inom vård- och skola. Vi lägger till 923 000 kronor, förutom bidraget från Arbetsförmedlingen, och kommer då upp i över 1,7 miljoner kronor som vi kan satsa på ungdomarna i sommar. Alla som söker ska få möjlighet till fyra veckors praktik, där man får 75 kronor i timman, i kommunens verksamhet, i de ideella föreningar eller inom kyrkans verksamhet, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi vill att så många som möjligt ska få ett sommarjobb och med denna förstärkning säger vi inte nej till någon 17 eller 18-åring, menar Kenth Williamsson (S).

Den tidigare anslagna budgeten var på 530 000 kronor och bidraget från Arbetsförmedlingen är på 283 000 kronor. Nu skjuter kommunstyrelsen till med ytterligare 923 800 kronor för satsningen för de unga i kommunen. Ung Driveplatserna erbjuder åtta platser och feriepraktiken utökas från 40 till 85 platser. Sommarjobb i den kommunala förvaltningen, samt bolagen, finns 15 platser.

Taggar

2 reaktioner på Alla ungdomar ska få sommarjobb

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *