Nyheter

Allvarliga neddragningar oroar

Nyheter "Allvarliga neddragningar i biblioteksverksamheten. Det är inte utan att man blir bedrövad när man läser papperstidning förra veckan. Till hösten kommer öppettiderna dras ned med 15 timmar per vecka i Skillingaryd!" Läs här (S) debattartikel om Skillingaryds bibliotek.

Arkivfoto

I artikeln framgår det också att en tjänst planeras att flyttas från Vaggeryds bibliotek till Skillingaryd. Efter förändringarna som vi reserverade oss mot, kommer bemanningen på Anebys enda bibliotek vara dubbelt så stor som vi har i två, kommenterar bibliotekschef Lo Claesson de kommande neddragningarna.

Att Femklövern kraftigt drar ned på biblioteksverksamheten, som är en demokratisk institution som alla har tillgång till utan kostnad, känns väldigt oroväckande. Biblioteket är en plats där man kan bilda sig på olika sätt, läsa tidningar, kommunicera med varandra och ta del av kultur på olika sätt men biblioteket spelar också en viktig roll för att öka teknikintresset vilket är viktigt för såväl den enskilde som våra företag.

När förändringarna blev kända ledde det till en proteststorm där nästan 1.000 personer skrev på en protestlista mot neddragningarna. Trots de kraftiga protesterna stod femklövern fast vid neddragningarna. När budgeten sedan behandlades fick femklövern igenom sin budget med indirekt stöd från SD och Empartiet.

Förra mandatperioden när vi var i majoritet så gjordes flera satsningar för att utveckla biblioteken. Vi anslog medel till en ungdomsbibliotikarie och vi ökade mediaanslaget för biblioteken. Vi ökade också upp teknikanslaget för att göra biblioteken mer moderna och för att de skulle kunna möta framtidens krav från våra invånare. Den senaste mandatperioden har dock utvecklingen gått åt fel håll såväl för biblioteksverksamheten som för kulturverksamheten.

Vi Socialdemokrater tycker att biblioteken fyller en viktig roll i vår kommun och vi anser att det är viktigt att de får möjlighet att utvecklas även fortsättningsvis. Därför är vi mot de kraftiga neddragningarna som har skett under mandatperioden.

Kenth Williamsson (S)
Oppositionsråd

Tuula Ingner (S)
Gruppledare Kultur- och fritidsnämnden

Taggar

Dela


4 reaktioner på Allvarliga neddragningar oroar

Tack Kent för din artikel! Vi behöver vårt bibliotek! Precis som du beskriver! Förstår inte varför femklövern är så ointresserade av den kultur som övriga Sverige värnar om!

Äntligen! Nu är biblioteket i Sryd på agendan! Det gick inte att smussla undan beslutet till oktober i budgetberedningen.
Nerskärningar och olika öppettider – här finns ingen tanke på att utveckla verksamheten, snarare tvärtom.
Själv tänker jag kryssa en srydspolitiker i september, kanske kan det betyda något!

Äntligen! Nu är biblioteket i Sryd på agendan! Det gick inte att smussla undan beslutet till oktober i budgetberedningen.
Nerskärningar och olika öppettider – här finns ingen tanke på att utveckla verksamheten, snarare tvärtom.
Själv tänker jag kryssa en srydspolitiker i september, kanske kan det betyda något!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *