Nyheter

Alma – Praktikant för en vecka

Nyheter Här presenterar Alma sig själv

Här är jag- Alma Stråth

Hej! Jag heter Alma Stråth och är 14 år. Den här veckan är alla åttor på Fågelforsskolan ute och praktiserar och vi bestämde redan i våras att jag skulle vara på Skillingaryd.nu och Värnamo.nu.

Jag går då i årskurs 8 på Fågelforsskolan i Skillingaryd och mina favoritämnen är Bild, svenska, samhällskunskap och geografi just nu. Jag bor med min mamma, pappa och storebror i ett hus i Starkeryd som ligger 1,2 mil utanför Skillingaryd, därför åker jag buss till skolan.

På fritiden showdansar jag med NBV och sjunger hos en privat lärare, men jag är också mycket med kompisar. Många av mina kompisar bor långt ifrån, så nu ser jag framemot våren då jag får ta mitt mopedkörkort och slippa bli skjutsad eller cykla runt överallt.

När jag blir stor vill jag antingen bli journalist eller programledare i melodifestivalen eller nyhetsmorgon. När jag ska välja gymnasium har jag tänkt att välja samhäll med inriktning media men eftersom den inte finns på Fenix, Vaggeryd så är jag lite kluven för att behöva åka till Jönköping eller Värnamo.

Så nu hoppas jag att jag få intervjua många människor och skriva mycket för det tycker jag är roligt och att jag får en bra vecka här.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *