Nyheter

American hymns med lokal medverkan

American hymns med lokal medverkan

Nyheter American hymns, vad är det? Det kan väl närmast översättas med amerikanska läsarsånger, men det är också namnet på ett band med Vaggerydsanknytning som spelar just sådana.

I vinter har bandet åkt runt i alla missionshus runt Vaggeryd och framfört läsarsånger med stämsång, rytm, musikalitet och spelglädje.

I lördags besökte bandet Ekhults missionshus och cirka 70 personer var där.

Vaggerydsborna i bandet är Jonas Ohlsson från Byarum, som hanterar akustisk gitarr, elgitarr och mandolin och Roger Randow, Vaggeryd, som spelar dobro, en slags gitarr med resonanslåda av metall. Mattias Hultman, Jönköping, spelar ståbas och Pär-Anders Broman, Lekeryd spelar trummor. De flesta sånginslagen står Jonas Ohlsson och Mattias Hultman för.

Ryktet har spridits att det här är något riktigt bra och saken är klar, bandet är väl värt att lyssna till. Med stor skicklighet på sina instrument spelar de läsarsånger på sitt eget sätt. Stilarna varierar mellan country, jazz, soul, gospel, bluegrass med mera.

De säger sig endast ha ambitionen att spela i intim miljö som missionshus, med tanke på repertoaren. Fler borde dock få möjligheten att lyssna till dem. Till hösten kanske det är dags för större kyrkor eller andra sammanhang?

Lars-Evert Eskilsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *