Nyheter

Ändring gjordes – nu blir det bygge

Nyheter Vid tredje försöket fick fastighetsägaren ett positivt besked med byggnation av sitt garage vid Rasjön

Arkivfoto; Nu kan fastighetsägaren bygga garaget

Lång ansökningsresa har nu tagit sitt slut. Vid miljö- och byggnämndens senaste sammanträde fick fastighetsägaren vid Rasjön, Bondstorp, ett positivt besked om att riva det gamla och bygga ett nytt garage.

Det var redan i april förra året som ansökan avslogs för första gången då sökt byggnationen ska ha blivit för stor jämfört med befintliga byggnaderna. Sökande menar på att andra i området fått bygga större komplementbyggnad än huvudbyggnaden och tycker att han ska bli rättvist behandlad.

När beredningen jobbar med ansökan ser man även att strandskyddsdispens behövs och det gjordes en kompletterad handling i juni, men beredningens ledamöter var oense om beslutet. I september inkom ny ansökan där garaget var minskad i storlek. Miljö- och byggnämnden avslog ansökan senare i oktober.

I december inkommer ny ansökan där garaget ytterligare är minskad i storlek och i januari besökte nämndens beredningen fastigheten där man anger att den nya ritningen av garaget inte blir för dominerande. En av sju grannar hade synpunkter på byggnation, men nu har alltså fastighetsägaren fått ett positivt besked på bygglov.

– Nu fick de ett positivt besked efter ändringar de har gjort. Fastighetsägaren har minskat och sänkt höjden på garaget. Vi var lite oense i nämnden om det här ärendet, men det blir inte sämre med det nya om man jämför med vad som står där idag, säger Peter Sjöberg, ordförande i miljö- och byggnämnden.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *