Nyheter

Ändringar i huset på Mejeritomten

Nyheter Logistiken på omsorgsboendet i det nya huset för socialnämndens behov på Mejeritomten i Skillingaryd ändras något.

Ingången ska ske norrifrån, det blir utökade köksytor och tillagningskök som ska kunna ha kapacitet att serva södra kommundelarna.

– Vi fick handlingarna på mötet i onsdags och snabb information om hur tankegångarna är. Vi får se vad socialnämnden har för synpunkter då det är en del förändringar i förslaget, säger kommunalrådet Gert Jonsson (M) och oppositionsrådet Kenth Williamsson (S)

Huset är kostnadsberäknat till 166 miljoner kronor. Vid socialnämndens möte i går gjordes vissa justeringar kring husfasad, att krympa ytor i korridorer något, slå samman rum för spa, fotvård och hårdvård till ett utrymme och lite annat. Man har nu gett arkitekten i uppdrag om en finjustering och fram till dess är de inte offentliga.
– Målet är upphandling i december-januari och att huset ska vara klart för inflyttning hösten 2019, säger socialchefen Lotta Damberg och nämndens ordförande Anki Löfstedt (M).

Sara Mejving och Per Bunnstad

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *