Nyheter

Anette och Johanna förgyllde sommarkvällen

Nyheter Musikläraren Johanna Lindbergh och kantorn Anette Svensson spelade och sjöng vid sommarkonserten i Tofteryds kyrka under torsdagskvällen

Kantor Anette Svensson spelade piano  [1/9]

Ett fyrtiotal besökare trotsade åskovädret och kom till...  [2/9]

Musik i Sommarkväll  [3/9]

  [4/9]

Johanna Lindbergh sjöng visor från medeltiden  [5/9]

  [6/9]

Kända Tofterydsbor var på plats för att lyssna  [7/9]

Musikläraren och sångpedagogen Johanna från Bor  [8/9]

Strax innan det "Musik i Sommarkväll" drog åskovädret förbi kyrkbacken. Besökarna fick sitta kvar i sina bilar en stund, men hann in till kyrkan innan konserten började  [9/9]

Under fyra sommarkvällar i augusti arrangeras ”Musik i sommarkväll” i Tofteryds kyrka. Igår var det andra kvällen som bjöd på sakralt klassiska visor och jazz med avslutning på sommartema. Johanna Lindbergh och Anette Svensson har tidigare spelat tillsammans i Värnamo kyrka och nu var det premiär i Tofteryds kyrka.

– Vi har spelat tillsammans några gånger, men just här i Tofteryd är det första gången i kväll. Vi kommer att sjunga och spela 13 visor. Anette, bor här i Skillingaryd, och känner kantorn här i pastoratet, så vi fick komma hit och sjunga, berättar Johanna Lindbergh som själv bor i Bor och är sångpedagog och musiklärare på Figy i Värnamo.

Kyrkoherden Klas Frisk Svensson, som även höll andakt senare under kvällen, hälsade alla välkomna till den förgyllda kvällen med Johanna och Anette. Närmare ett 40-tal hade trotsat åskovädret som precis hade dragit förbi och bänkat sig för att lyssna till den vackra klassiska sången och musiken. Klockorna ringde in ”Musik i sommarkväll”, därefter spelade och sjöng Johanna och Anette några visor innan det var dags att presentera sig.

– Musiken får tala sitt språk först. Vi börjar med sakral klassisk musik som går över till nationalromantisk musik, säger Johanna innan hon tar ton igen tillsammans med Anette på pianot i Tofteryds kyrka.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *