Nyheter

Änglar och tomtar i Skillingaryd under julafton

Nyheter I flera år har det arrangerats  gemensamt julfirande i Skillingaryd i församlingshem, NTO-lokalen  och Missionskyrkan.

Linus Persson

Det har varit privatpersoner som fixar det hela med stöd av bland annat Lions, företag, restauranger och kyrkor i skillingarydsbygden. Men med rådande pandemiläge kan det inte bli något gemensamt julfirande.

Vi har kommit på ett upplägg med hembesök, säger Linus Persson som ingår i gruppen tillsammans med Runo Eriksson, Yvonne Svanström och Lotta Storck. Även tillförordnad kyrkoherde Maria Åberg och missionspastorn Nicklas Gideskog är med på ett hörn.

– Tanken är att gruppen ska fixa lite julmat och en liten julklapp att åka hem med till ensamma och behövande personer. Vi kommer att annonsera i bland annat genom Skillingaryd.nu och affischer som Kerstin Hasselberg  designat, säger idésprutan Linus.

Men allvarligt Linus, hur många hembesök klarar ni? Alla kan ju ringa och vill ha gratis mat, för det är väl inte meningen.

Vår tanke är att vi ska nå närmare ett 30-tal behövande och ensamma. På ett planeringsmöte sa jag att jag borde skaffa mej en taxeringskalender, avslutar glädjespridaren Linus.

Taggar

Dela


1 reaktion på Änglar och tomtar i Skillingaryd under julafton

Hej Linus. Jag har samma tankar som er. Att öppet hus för ensam folk som kommer till mig men vet inte hur jag ska börja. Jag höra av mig till dig. Mvh Sanny/Vaggeryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *