Nyheter

Anhöriga uppmärksammas idag

Nyheter Idag är det nationella anhörigdagen och även i Vaggeryds kommun har detta uppmärksammats och våra anhörigkonsulenter Anita och Hanna berättar mer.

Arkivfoto på anhörigas hjälpande hand

Inte bara en dag utan en hel anhörigvecka har pågått i kommunen. I onsdags arrangerades en föreläsning om benskörhet i Skillingaryd med efterföljande underhållning av Vivianne Nöjdh. På torsdagseftermiddagen uppmärksammades växelvården på Granen och dagverksamheten vid Asken på Furugården där det bjöds på tårta och information om anhörigvården i kommunen.

– Nytt för hösten är att vi har startat en föräldrargrupp till barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Vi jobbar sedan tidigare med anhöriga till svårt sjuka och anhöriga till demenssjuka, säger Anita Jonsson som tillsammans med Hanna Ekwurtzel är kommunens anhörigkonsulenter.

– I augusti öppnade vi en ny utbildning ”När man mår bra som anhörig”. Det är många anhöriga som vårdar i hemmet. Man tycker att det är självklart att man ska vårda och tänker inte på att vi finns för hjälp och stöttning. Samtidigt som man får träffa andra i samma sits, avslutar Anita.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *