Nyheter

Anläggningar får bidrag

Nyheter Boverket beviljar bidrag till IOGT-NTO i Vaggeryd samt Skillingaryds FK för renoverings- och utbyggnad, förutsatt att kommunfullmäktige säger ja. Föreningarna har nu fått ja från kultur- och fritidsnämnden.

Arkivfoto

Till Boverket har ansökningar inkommit och det gäller IOGT-NTO i Vaggeryds som önskar 150 000 kronor i bidrag för utbyggnad av entré- och kapprum, ny toalett, ombyggnad av ramp samt akustikplattor i samlingssalen på Bäckalyckan. I samma beslut fick Skillingaryds FK ja till bidrag på 425 000 kronor för olika renoveringsarbeten på Grönelund. Förutsättningarna för att föreningarna nu ska få bidrag från Boverket är att kommunen ska gå in med 30% av det belopp som Boverket godkänner som bidragsgrundande.

I senaste kultur- och fritidsnämndmötet var alla överens om att önska tilläggsbudget hos kommunfullmäktige för dessa tilläggsanslag.

– De här två föreningarna är otroligt viktiga i kommunen. Vi som nämnd säger ja till anslagen och nu ska kommunfullmäktige besluta om engångsanslaget, säger Ewa Magnusson (L) ordförande i kultur- och fritidsnämnden. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *