Nyheter

Anmärkningsvärt att KSAU går förbi nämnd

Nyheter Protokollsanteckningen från (S)-gruppen i socialnämnden angående ny lokal för dagliga verksamhet ”Fabriken”.

Arkivfoto; Peter Fransson (S)

Ledamöterna i socialnämnden har inför beslut i detta ärende förespeglats att vi är i tidsnöd, då vårt hyresavtal på Fabriken i Vaggeryd behöver sägas upp senast den 31 december. Under den förutsättningen har förvaltningen tagit fram ett beslutsunderlag där viktiga delar saknas, t ex hur lokalerna ska anpassas för verksamheten och till vilken kostnad. Ev konsekvenser för personalen och de personer som är beviljande daglig sysselsättning på Fabriken har beaktats, men med mycket kort betänketid. Lite uppmärksamhet har ägnats åt alternativa lösningar.

Under dagens sammanträde framkommer det att beslut om uppsägning av nuvarande hyresavtal på Fabriken redan är fattat av kommunstyrelsens arbetsutskott. S-gruppen anser därför att det inte finns några hinder att ta fram ett fördjupat beslutsunderlag om Skillingarydssalvans fastighet och hur den ska användas innan man går till beslut om köp.

S-gruppen i socialnämnden tycker att det är anmärkningsvärt att kommunstyrelsens arbetsutskott förbigår socialnämnden på detta sätt. Vi beklagar att nämnden än en gång har tagit beslut i en fråga, trots brister i utredning och beslutsunderlag.

Peter Fransson (S)
Vice ordförande socialnämnden

Taggar

Dela


5 reaktioner på Anmärkningsvärt att KSAU går förbi nämnd

Lars! S-gruppen i socialnämnden är inte emot att verksamheten flyttas till nya lokaler. Vi tror att det kommer att bli bra på ”Salvan”. Men vi ville ha ett ordentligt beslutsunderlag och hade gärna gått till beslut på det i januari.

Och det hade kostat minst 300 000:- till för uppsägning sker tydligen i december årligen med 9 månadshyror som brukligt. Kommunen får stå för samtliga reparationer med så det är en mycket dyr lösning. Varje dag är en för mycket.

Titta vad Fabriken kostar och vad man får! Var inte KSau eniga? Ett bra beslut för de som ska vara där och självklart är S emot det med.

Har kommunalrådet blivit som Karl X1?
. Han som sa : ”Det som göras skall är redan gjort”. Kunde nog göras i forntiden men inte numera. Nu gäller DEN SVENSKA MODELLEN i den kommunala demokratin. Även i Vaggeryd kommun. Bra jobbat Peter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *