Nyheter

Anna åkte på Zumbaresa

Nyheter Förvaltningschefen har ett brinnande träningsintresse på fritiden – nämligen Zumba.

Sommarzumban i Vaggeryd. Här tränar Mirela, Camilla, Rosita, Anna och Cecilia längst fram.  [1/10]

Guldskorna är träningsskor  [2/10]

Foto; Anna Jönsson  [3/10]

Yoga på morgonen. Foto; Anna Jönsson  [4/10]

Foto; Anna Jönsson  [5/10]

Foto; Anna Jönsson  [6/10]

Foto; Anna Jönsson  [7/10]

Foto; Anna Jönsson  [8/10]

Foto; Anna Jönsson  [9/10]

Foto; Anna Jönsson  [10/10]

Innan vi träffade Anna Jönsson, från Hok, var reportern tvungen att söka på vad Zumba är. Enligt Wikipedia är det en dansbaserad gruppträning till huvudsakligen latinamerikansk musik med inslag av latinsk pop och internationella hitlåtar. Träningsformen som involverar dans och aerobiska övningar är populär med ungefär 14 miljoner utövare i 150 länder och det finns zumbaformer för alla – ung, gammal, man eller kvinna.

– Jag tränar Zumba fitness som är ett mellanting av zumbaformer, börjar Anna berätta samtidigt som hon nämner att hon blev helt fast efter den där prova-på-kvällen i Vaggeryd för fyra år sedan.

Eftersom hon vill träna två gånger i veckan gäller träning både i Vaggeryd och Värnamo. Vid Vaggeryds IP har sommarzumban varit i fokus de senaste månaderna. Zumbatränaren ordnar även veckoresor och två Zumbaresor har Anna varit med på. Kanarieöarna förra året och Kreta i år.

– Det är ett energiknippe från Stockholm, Carlos Ibanez, som drog igång det här med zumbaresor för flera år sedan. Anmälan gjordes via sociala medier och förra året tryckte jag iväg min ansökan tre minuter över klockan 12, som var ”öppningstiden” för anmälan. Dock var jag sen på tangenterna och min anmälan resulterade i en reservplats. Som tur var kom jag med till Kanarieöarna på min reservplats och det var det roligaste jag varit med om, så i år var jag snabbare att trycka på anmälarknappen och kom med på årets resa till Kreta på ordinarie plats, berättar Anna med stor entusiasm.

Drygt 200 steg på planen från Sverige och Norge och en vecka i värmen med likasinnade och zumbatränare i världsklass väntade på deltagarna.

– Jag får sån energi efter en sån här resa, man tränar på morgonen, förmiddagen och eftermiddagen. Däremellan är det väldigt spontant, det kan vara prova-på-pass med magdans, salsa eller zumba strong. Ett år var det med en tjej som kunde yoga och efter det så ordnar hon Yogapass i soluppgången med havet som utsikt, underbar start på dagen, menar Anna.

Förra året åkte Anna Jönsson själv på resan, vilket hon uppskattar mycket, då nya träningskontakter knyts och i år deltog även Värnamotränaren Lorena Olivares Munoz med några vänner.

– Jag är ingen sån som åker på charterresor men de här resorna till träning i sol och värme ger mig sån fantastisk energi som man lever på länge, säger Anna.

Förutom zumbaträningar i veckan och träningsresa en gång om året har hon varit på ett par event i Stockholm och Göteborg, där det alltid är hög klass på tränarna. Till hösten kommer nya zumbatillfällen vara i lilla sporthallen intill Hjortsjöskolan och Anna hoppas att många möter upp där.

– Jag kämpar för att vi ska få behålla möjligheten att träna i Vaggeryd, det skulle bli tråkigt om man skulle behöva åka till Värnamo vid varje träningstillfälle. Det är så underbar musik, det ger sån energi, är en kul träningsform tillsammans med en duktig licensierad fitnessinstruktör från Värnamo, avslutar Anna.

Taggar

Dela


1 reaktion på Anna åkte på Zumbaresa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *