Nyheter

Anna Karin omvaldes till ordförande

Nyheter Under fettisdagens kväll hölls årsmöte i Vaggeryds kyrka för medlemmarna i Socialdemokraterna för tro och solidaritet.Mötet inleddes med föredrag av verksamhetschef Gunnar Dahlquist, vid Hela Människan i Jönköping. 

Anna Karin Slunge kramar om Tuula Ingner

Gunnar har under 45 års tid ägnat sig åt människovårdande insatser. Fostrad av idrotten och i kyrkan.

Han har arbetat på häktet i Jönköping och i kommunen med utslagna och med drogmissbrukare och under lång tid utvecklat Hela Människans verksamhet som idag innehåller Omsorgscenter, Gatucafé, Akutboende, Godman/förvaltar-verksamhet m m och inte minst DeLa -butiken som erbjuder donerade livsmedel till kunder med svag ekonomisk situation. Butiken möjliggör även sysselsättning och arbetsträning. Hela Människan fick 2018 Regionens klimatpris för sitt kreativa och goda arbete med att minska matsvinnet och förmedla kasserade livsmedel till behövande.

Hela Människan omsätter idag 11 miljoner och har 16 anställda. Verksamheten stöds av de kristna samfunden i Vätterbygden och har sin grund i DKSN (De kristna samfundens nykterhetsrörelse) som 1971 öppnade RIA center (Rådgivning i alkoholfrågor). Initiativtagare var Pastor Zeth Arvidsson och Kyrkoherde Ragnar Nordh.

Gunnar fick efter många frågor en varm applåd och vaggerydskorv med sig hem som tack.

Därefter serverades hembakade fastlagsbullar.

Under Lars Erik Joakimsons mötesordförandeskap beslutade ett tjugotal närvarande medlemmar att omvälja Anna Karin Slunge som ordförande.

Stig Göran Hultsbo invaldes som ny ledamot efter Tuula Ingner som avböjt omval.

Övriga i styrelsen är Helena Erlandsson, Robert Alkemark, Thorbjörn Gunnarsson, Thomas Strand och Kenneth Åberg.

Politiska frågor på såväl det internationella, nationella och lokala planet diskuterades. Den ökade närvaron av krig, naturkatastrofer och svält i världen kräver vårt stöd. Mot bakgrunden av detta gjordes ett uttalande mot regeringen Kristerssons biståndspolitik som lett till slopandet av enprocentmålet. Den nya kommunala situationen med majoritetsstyre tillsammans med Moderaterna diskuterades liksom skolan, simhallen och de föreslagna friluftsreservaten.

Föreningen har ett 40-tal medlemmar och startade sin verksamhet i Vaggeryd 1936 och hette då Kristna Socialdemokrater Broderskaparna.

Socialdemokrater för tro och solidaritet representeras i kommunfullmäktige med fyra ledamöter.

Gunnar Dahlquist

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *