Nyheter

Anna-Maria omvaldes till C-ordförande

Nyheter Vaggeryds kommunkrets av Centerpartiet har haft årsmöte på Vaggeryds Gårdscafé. Ett 20-tal medlemmar deltog tillsammans med Distriktsrepresentant Jessika Hagård från Habo.

Avtackning av styrelsemedlemmar vid Centerns årsmöte.

Stämman inleddes med information från Jessika Hagård kring Regionfrågor och Distriktsstyrelsen. På regionen är nu Centerpartiet i opposition, och mycket kraft kommer att läggas på att profilera Centerfrågorna under mandatperioden. 

Till ordförande i kretsen omvaldes Anna-Maria Toftgård. Övriga ledamöter i styrelsen är; Jörgen Johansson, Sven Samuelsson, Mats Bergman, Joakim Lindberg, Erwin Lever och P O Toftgård. Som ersättare valdes Christina Bergström, Johan Steirud och Fredrik Nord. 

Pelle Philip, Carina Stridh Bjurhager, Ida Philip och Ulf Abrahamsson avtackades med blommor efter avslutat styrelsearbete. Två jubilarer hyllades också med sång och blommor. Wincent Söderqvist 80 år och Jörgen Johansson 60 år. 

Årsmötet avslutades med diskussion i aktuella frågor, och årsmötet gjorde följande uttalande: 

Centerpartiet känner stor oro för majoritetens förhållningssätt gällande bidragsbelopp till privata/föreningsdrivna förskolor och skolor. 

De privata alternativen i Vaggeryds kommun drivs helt utan vinstintressen. Dels föreningsdrivna (föräldradrivna) Tofthagaskolan, men också Friskus och de kyrkliga förskolorna. 

Historiskt har verksamheterna fått stöd så att man tack vare ideella insatser fått verksamheterna att fungera. Med stora kostnadsökningar 2023 och en mycket blygsam ökning av bidragsbeloppen från Barn- och utbildningsnämnden kommer exempelvis Tofthagaskolans verksamhet att gå back 2023. Inför 2024 ser det riktigt mörkt ut. 

Vi är särskilt bekymrade över inställningen att fristående verksamheters barn i vissa lägen inte ses som ”kommunens barn”. Statsbidrag som enligt SKR bör fördelas till alla barn i kommunen behålls av BUN för ”egna” verksamheter. Vi önskar en tydlig genomlysning av beräkningsunderlagen i BUN innan slutligt beslut tas. Särskilt beaktande av kommunens fastighetskostnader för BUNs lokaler bör genomlysas, då de ligger både på BUN och Tekniska nämnden. 

Centerpartiet vill värna de fristående alternativen. Majoriteten, med Moderaterna i spetsen väljer nu att i fråga efter fråga stänga eller försvåra för privata alternativ. LOV är ytterligare ett exempel på detta.

Text; Centerpartiet Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


1 reaktion på Anna-Maria omvaldes till C-ordförande

Spännande att se vilken profil C får nu när Annie inte längre är kvar utan den nye profilen ”Murre” som partiledare, med en bakgrund som är helt annorlunda.

Kanske mer tonvikt på de viktiga integrationsfrågorna? Det är ju inte bara en fråga för rikspolitiken utan i allra högsta grad även för kommunen när en stor andel kommit på kort tid som man såklart vill kunna komma in i samhället på bästa sätt.

Ja det kan onekligen bli mycket spännande år för C framöver. Blir svårt att fylla en så färgstark politiker som Annie men tror valet V ”Murre” är rätt i tiden.

Ska bli spännande hur detta slår på C i lokalpolitiken nu och på sikt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *