Nyheter

Annas krönika: Skulle inte 40 vara det nya 30 – vad hände?

Nyheter "Här sitter jag nu. Drygt 40 år. Eller snarare 46 år... Alltså närmare 50 än 40 år. Kändes bara bättre att skriva att man är i dryga 40 årsåldern". Vi välkomnar Anna Linder som krönikör till tidningen.

Nu är jag alltså på livets peak! Eller? Så sa de till mig i alla fall när jag var runt 35 år. Vänta du Anna, du är ”bara” 35 år. Än har du hela livet framför dig. Än kan du sadla om, gå ner i vikt, börja yoga, träna, skaffa fler barn, bli miljonär, bygga hus, ja allt var möjligt! Tydligen? Du är ju inte ens 40 år!

40 är det nya 30. Det vet ju alla. Så där i 35-37 årsåldern bestämde jag mig för att bli ”forty and fabulous”! Det är ju trots allt som att vara 30 år.

Jag som många andra hakade på trenden med LCHF. Jajamen, jag klämde i mig bearnaisesås i kombination med vitkål, kött och annat nyttigt. Enligt den dieten. Kilona rasade och självförtroendet ökade. Ju närmare 40 år jag kom desto säkrare på att jag skulle bli just ”forty and fabulous” blev jag. Ja, eller snarare 30. 40 är ju det nya 30. Så rent praktiskt var jag för en kort stund en självsäker 40-åring i en 30-årings kropp. Toppen!

Någonstans där emellan kom livet, ja själva livet. En 40-årings liv emellan. Barn som flyttade hemifrån, jobb som aldrig lämnade mitt medvetande ifred, hus som behövdes renoveras, djur som behövde tas om hand och så vidare. Jag, som både i pandemins och själva livets spår, brakade med huvudet före rakt in i den berömda väggen!

Va? Är inte jag ”forty and fabulous”? Eller ja, 30 år? Jag som är, Västra Götalands och sedan 12 år tillbaka Smålands starkaste kvinna kunde inte ens komma ur sängen. Jag som aldrig i hela mitt liv jobbat mindre än 120 procent orkade inte ens klä på mig och gå ut med hundarna. I den vevan försvann drömmen om att vara just ”forty and fabulous”. Kanske kunde jag bli ”fortyfive och fabulous”? Det vet ju alla att 45 är det nya 35! Eller?

Just det där med att skaffa fler barn brinner kanske inne men det kan jag faktiskt stå ut med. Har ju redan två underbara döttrar som jag är mer än nöjd med. Tror dessutom att de gett upp hoppet om småsyskon. Äldsta dottern är 22 år och yngsta snart 18 år. Dock går ju resterande punkter att lösa. Eller? Om man bara är 45 år, det vill säga nya 35 år…

Nu sitter jag här, 46 år gammal. (Ja eller snarare om man får tro alla andra 36 år gammal). 46 år är ju det nya 36 år. Eller? Jag har kommit tillbaka! Ja nästan i alla fall.

Har diverse fysiska krämpor. Stel, en smula överviktig, trött och 46 år i vad som känns som en 76-årings kropp. Men vi siktar väl på 50! För 50 är ju det nya 40? Eller?

Anna Linder

Taggar

Dela


7 reaktioner på Annas krönika: Skulle inte 40 vara det nya 30 – vad hände?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *