Nyheter

Anne visar metallkonst i ”Tusen Trädgårdar”

Nyheter Idag arrangeras trädgårdsfesten "Tusen Trädgårdar" i hela landet. Metallkonstnären Anne Ekwurtzel finns på plats under trädgårdsfesten i Götafors

Vacker ljuskrona i metall

Anne Ekwurtzel är utbildad guldsmed och jobbar som lärare på Fenix. Men hon har ett annat stort intresse. Metallskulptur. I sin lilla verkstad hemma i Götafors görs idéerna till verklighet.

– Metall är min grej. Jag snubblade egentligen in på det här, hur vet jag inte, säger Anne och ler.

– Det är kontrast till mitt läraryrke och i min verkstad jobbar jag med robust metall. Under min kollegas öppna hus idag, under Tusen Trädgårdar, kommer jag bland annat att visa brudkronor jag har gjort. Konservblommor är min favorit, jag fick en hundfodertunna i metall, ser ut som en stor konserv och i den här så finns det alla storlekar av konserver. Det blir som en blomma och den är så vacker. Gamla smycken gör jag om och ljuskronor som är gjorda i spikband. Det är fantastiskt att få förverkliga sina ideér hemma i verkstaden, menar Anne Ekwurtzel.

Hos lärarkollegan på Malmgatan i Götafors visas, förutom Annes metallkonst, trädgården som är en vanlig villaträdgård som vuxit fram under 15 års tid. På Trädgårdssveriges hemsida kan man läsa om att där fanns mest gräsmatta och lite buskar samt träd när paret flyttade in men genom åren har trädgården förändrats och nya tankar och ideér har kommit till.

Förutom trädgården och metallskultptur i Götafors är Fiskaby söder om Svenarum öppen för allmänheten under dagen.

Konservblomma

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *