Nyheter

Annie Lööf skriver självbiografi

Nyheter Centerpartiets förra partiledare Annie Lööf ska skriva en självbiografi. – Nu känner jag mig redo att berätta om det som legat bakom rubrikerna, under ytan, säger hon i ett pressmeddelande.

Centerpartiets förra partiledare Annie Lööf släpper en självbiografi. Bild: Pressbild

Annie Lööf är en av vår tids mest färgstarka och inflytelserika politiska ledare. Som liberal, feminist och humanist har hon tagit strid för grundläggande värderingar och mött såväl hyllningar och djup respekt som hot, hat och utstuderade mordplaner. Hon har i över ett decennium varit en nyckelspelare i svensk politik, som partiledare för Centerpartiet. Den 18 september släpps hennes självbiografi på Bokförlaget Forum.

– Jag har varit politiker i sexton år, hela mitt vuxna liv. Mycket har hänt och det har varit en omvälvande tid, både i Sverige, världen och för mig personligen. Nu känner jag mig redo att berätta om det som legat bakom rubrikerna, under ytan. Att få dela mina tankar och reflektioner som politiker, mamma och medmänniska. Förhoppningsvis kan jag inspirera och få andra att känna kraften att gå den där extra milen för det man tror på, säger Annie Lööf.

Som 23-åring personkryssades hon in i riksdagen, som 28-åring valdes hon till partiledare och tog plats i alliansregeringen och dess innersta krets, blev Sveriges yngsta departementschef samt näringsminister. Nu när Annie Lööf kliver av den politiska scenen vill hon berätta sin historia och ta med läsaren bakom kulisserna i en tid då både världen, det svenska samhället och hon själv förändrats. I boken berättar hon personligt om hur det känns att stå kvar när andra lämnar, att stå upp när motvinden blåser hårt och att stå ut när det rämnar på insidan.

– När Annie Lööf väljer att skriva om sitt eget liv får vi inte bara hennes egna ord om att vara heltidspolitiker utan också en berättelse om personen bakom. Boken ger oss även en bild av vår samtid. Annie Lööf är en stor inspirationskälla för många och vi ser med stolthet fram emot utgivningen i höst, säger förläggaren Cecilia Viklund på Bokförlaget Forum.

Boken skrivs tillsammans med Caroline Bankler som varit medförfattare till flera böcker, bland annat till Björn Natthiko Lindeblads succébok Jag kan ha fel (2020).

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *