Nyheter

Annika – nya röda tråden

Nyheter Annika Hedvall är socionomen från Alvesta som blivit Vaggeryds kommun nya direktör

En fulltecknad kalender hos nya kommundirektören i Vaggeryd

Annika Hedvall är sedan någon månad tillbaka vår nya kommundirektör. Hon är 48 år och bor i Ulricehamn, Gift med Fredrik och har två söner som är 19 och 21 år. Annika kommer från Alvesta och har bott i Växjö under några år då hon gick sociala omsorgsprogrammet. I början av 90-talet tog Annika socionomexamen och sökte därefter ett vikariat som hemtjänstassistent i Ulricehamns kommun. Där var hon både biståndshandläggare och arbetsledare och trivdes bra med jobbet på ett landsbygdsområde. 

– Jag blev kvar i Ulricehamns kommun i 17 år där jag hade olika chefstjänster inom socialförvaltningen. Efter att jag kompletterat min utbildning jobbade jag framför allt inom äldrevården, LSS och psykiatrin, börjar Annika berätta.

Efter många års jobb i Ulricehams kommun blev hon erbjuden chefsjobb i Tranemo kommun, där hon jobbade i åtta år som socialchef och sedemera internrekryterades till kommunchef. Att kommundirektörsuppdraget lockar går inte att ta miste på när man träffar Annika. 

– Uppdraget med att ha en helhetsyn och jobba nära politikern och tjänstemannen är väldigt stimulerande. Jag upplever, sedan jag kom hit, att relationen här är inte svår samtidigt som vi har otroligt stort engagemang från våra politiker. Viktigt att man jobbar med att ha ett gott samarbetsklimat mellan förvaltning och politik, samtidigt som vi ska ha tydliga roller ska vi även ha respekt för varandra och föra en god dialog, säger Annika. 

Annika berättar vidare att jobbet som kommundirektör är en stor förmån då man träffar många medborgare samtidigt som man har möjligheten att påverka när det gäller samhälls- och organisationsutveckling. 

– Det är verkligen två områden jag brinner för och att få jobba så nära en den politiska ledningen och att ansvara för politiska mål och beslut ska genomföras i verksamheten. Att hitta en röd tråd i verksamheten är en av mina största uppgifter och jag vet att jag har fantastiska medarbetare samtidigt som det finns en otrolig kompetens i kommunledningen, mycket arbete är påbörjat, så jag har det väl förspänt, säger Annika. 

Att Annika numera har nio mil enkel resa till jobbet är inga problem, men en övernattningslägenhet i kommunen finns tillförfogande då det blir många sena kvällar. 

– Här har jag ett uppdrag som kräver olika arbetstider. Jag trivs bra med att ha det så och jag kommer att bo över här någon natt i veckan, annars går det bra att pendla, menar Annika. 

– Det var inte bara av ren slump att jag sökte mig hit till Vaggeryds kommun. Det fanns med i min planering att komma något mera söderut. Mina föräldrar och släkt bor i Rydaholm. Tidigare har jag inte känt till Vaggeryd så väl. När jag var växte upp umgicks mina föräldrar med en familj från Klevshult, så där var jag några gånger, annars har jag oftast åkt förbi på E4:an genom kommunen. Men om jag tänker efter så förknippade jag kommunen med ”Vaggerydskorven” säger Annika med ett leende. 

– Vaggeryds kommun är en expansiv kommun, här händer det mycket, bland annat ställer krav på bostäder, elektrifieringen av tågen och höjd hastighet gör att vår kommun kommer att bli mer och mer attraktiv. Roliga, men stora, utmaningar framför oss, menar Annika. 

Ny på jobbet innebär många nya ansikten och första tiden ska kommundirektören lära känna alla sina nya arbetskamrater. Verksamhets- och företagsbesök väntar de kommande veckorna och kalendern är fulltecknad med möten. En röd tråd ska genomlysa verksamheten framöver är Annikas ledord.

– En första stora arbetsuppgift kommer att bli frågan om personalförsörjningen. Det handlar inte bara om att jobba med att locka personer till våran kommun utan även att vara den attraktiva arbetsgivaren då det ska rekryteras sjuksköterskor, socialsekreterare och lärare till exempel. Nu ska jag skapa mig en bild och få en övergripande syn, det är viktigt för mig. Vi har otroligt vackra miljöer här i kommunen, avslutar Annika Hedvall som är kommunens nya representant. 

Annika är Vaggeryds nya kommundirektör
Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *