Nyheter

Annons skapade klagomål till nämnd

Nyheter En fastighetsägare i Byarum blev aktuell under miljö- och byggnämndens senaste sammanträde. En vindsvåning hyrdes ut på sociala medier vilket föranledde ett anonymt klagomål till politikerna den 4 mars i år. 

Nej till bostad på vind

– Man får inte ha bostad i ett vindsutrymme. Det här visade sig vara byggt sedan en lång tid tillbaka och den nuvarande ägaren visste inte om att det inte fanns lov. Det här kom till vår kännedom nu när det kom ut på sociala medier för uthyrning, säger Magnus Dauhn (S), ordförande i miljö- och byggnämnden. 

Nämnden upplyser fastighetsägaren att vinden inte får inredas som en lägenhet med hänsyn till detaljplanen, fastigheten får inte inrymma mer än två lägenheter och att vinden inte får inredas. I politikernas handlingar finns att läsa ”att inreda en ny bostad i befintlig byggnad är en ändring av byggnaden. Det innebär att den nya bostaden ska uppfylla utformningskraven och de tekniska egenskapskraven enligt lag. Kraven får dock anpassas och avsteg får göras med hänsyn till ändringens omfattning, byggnadens förutsättningar, kraven på varsamhet och förbudet mot förvanskning. Om den nya bostaden inreds på en vind och är högst 35 kvadratmeter får byggherren alltid göra avsteg från kraven på tillgänglighet och användbarhet”. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Annons skapade klagomål till nämnd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *