Nyheter

Annorlunda nattlig runda på landsbygden

Nyheter Ikväll anordnas det en lite udda orientering med start i Kyllås väster om Skillingaryd

Arkivfoto

Det är Attitude Motorclub som arrangerar bilorientering med start vid Kyllåsbackens nybyggda stuga.

– Det här är inte någon äkta bilorientering eftersom den inte går på tid, som klassisk bilorientering gör, berättar Martin Andreasson från Ålaryd.

Snarare ett familjerally i mörker där man ska läsa karta och köra rätt väg..

– Ikväll handlar det om att man får en karta och körangivelser. Det kanske kan stå 5 millimeter om S i Skillingaryd. Då mäter man på kartan var punkten hamnar och efter det kommer det svåra… att köra den närmaste vägen dit enligt kartan, utan att vända. Utmed vägen finns en sifferskyltar som man skriver upp, det är också de siffror som vi kollar på om man har kört på rätt väg. Vi har ingen anmälan till evenemanget utan det är bara att dyka upp efter halv sex, säger Martin.

En liten anmälningsavgift tas ut och då ingår fikat. Eftersom det inte går på tid krävs ett lugnt och metodiskt arbete av kartläsaren och föraren. Via Facebookinlägg kan man läsa att det är bra att ha en bil som klarar lite sämre vägar, bra belysning i bilen, inte bara för att kunna läsa kartan, utan även att kunna leta efter gömda skyltar i dikeskanten. En linjal, penna och något bra underlag till kartan kan vara bra samt eventuellt moraliskt stöd i baksätet om så behövs.

– Fika är ett måste då jag gissar att rundan tar fyra timmar att åka eftersom man kör sakta och läser kartan samtidigt. Det kan vara bra för allmänheten att veta vad som pågår då det kommer att köra okända bilar i låg hastighet i västra delen av landsbygden, och Skillingaryd, under kvällen, upplyser Martin.

Attitude Motorclub är en länsomfattande förening. Den startades när ett gäng kristna och driftiga personer kom på att de hade gemensamma intressen. Föreningen kör konbana, ställer ut på Elmia och är mer riktad på gemenskap samt har inget med tävlingskörning att göra.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *