Nyheter

Antalet våldsbrott ökade i Vaggeryds kommun förra året

Nyheter Det rapporterades nästa dubbelt så många våldsbrott jämfört med 2017

Arkivbild

Totalt anmäldes 110 våldsbrott under 2018. Motsvarande siffra för 2017 var 59 anmälda våldsbrott. Det är en ökning med 85%. Ser man utvecklingen på längre sikt så har antalet anmälda våldsbrott ökat med 4% de senaste 15 åren.

Av de våldsbrott som anmäldes förra året så var det 96 misshandelsfall, åtta vållande till kroppsskada eller sjukdom och sex fall av framkallande av fara för annan.

För att få en jämförelse har man jämfört brottsstatistiken/100000 invånare och då skulle siffran för Vaggeryds kommun vara 795 anmälda våldsbrott som skulle placera kommunen på sjunde plats i Jönköpings län. Jämfört med snittet i Jönköpings län är siffran för Vaggeryds kommun något högre då länssiffran är 775 anmälda våldsbrott.

Flest antal anmälda våldsbrott i jämförelse i länet har Sävsjö kommun med drygt 1000 brott/100000 invånare och minst antal finns i Habo kommun med 400 brott/100000 invånare.

Taggar

Dela


1 reaktion på Antalet våldsbrott ökade i Vaggeryds kommun förra året

Notera att statistiken avser ANMÄLDA brott, inte den faktiska siffran för hur många brott som begås. Flertalet brott där ungdomar är förövare anmäls inte och tyvärr gäller detta även brott som sexuella trakasserer, våld i hemmet, snatteri m.fl.
Viktigt att tillägga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *