Nyheter

Är Femklövern oense om strategin för Mejeriet?

Nyheter Thomas Strand (S) undrar om Femklövern är osams vad gäller strategi för inflyttning på Mejeriet? Läs insändaren här

I måndags presenterade socialnämndens ordförande och kommunens socialchef, i ett pressmeddelande, en strategi för i vilken takt lägenheterna ska fyllas i det nya Mejeriet. Ordförande och socialchefen skrev då att det är rimligt att föreslå en tillfällig nedläggning av två avdelningar på Furugården utifrån gjorda prognoser.

Naturligtvis kom det reaktioner på pressmeddelandet i form av flera kommentarer från medborgare i kommunen. Det som var särskilt anmärkningsvärt var att två av dessa kommentarer kom från två politiker som själva sitter i socialnämnden och som tillhör Femklövern, en centerpartist och en från liberalerna. De tvådde sina händer och sa att denna fråga inte hade varit uppe för diskussion i socialnämnden. På den punkten har de rätt. Inga beslut har fattats i socialnämnden.

Men, ordförande i socialnämnden är Femklöverns ledare i nämnden. Hon skrev inte under pressmeddelandet som privatperson utan just som politiskt ansvarig för den styrande majoriteten. Vi får då rimligtvis anta att ordförandes förslag speglar vad Femklövern vill. Att då två politiker i den styrande majoriteten distanserar sig från pressmeddelandet väcker givetvis frågan: Är Femklövern osams vad gäller strategi för inflyttning till Mejeriet?

Vi socialdemokrater anser att frågan först ska diskuteras och beredas politiskt i socialnämndens arbetsutskott och nämnd. Därefter kan man presentera en strategi. Men den styrande majoriteten, Femklövern, kan ju göra som de vill. Pressmeddelandet speglar Femklöverns officiella hållning, så antingen var inte Femklöverns hållning förankrad i den styrande majoriteten, eller är Femklövern splittrad.

Thomas Strand, socialdemokraterna, vice ordförande i socialnämnden

Taggar

Dela


2 reaktioner på Är Femklövern oense om strategin för Mejeriet?

Håller helt med Peppe vem det nu är, skriv gärna på Skillingaryd.Nu. Har varit Tidningsbud sedan 1987 blev avskedad 2018 på grund av att det skulle bli brevutdelning som inte blev av har inget förtroende för min tidigare arbetsgivare. Det är bra att kunna läsa vad som händer i kommunen varje dag, utan att blanda in vad folk har det i Stockholm med många sidor som andra har.Tack Skillingaryd.Nu.

Du som varit en hel del i maktens korridor.. det är ganska fascinerande hur lokala politiker skriver i kommentarsfält eller egna insändare som politiker. Personligen tycker jag det är att föredra att man kör med öppna kort o är nära sina medborgare. Fast o ena hållet så måste det till en viss styrning för att hjulen ska kunna rulla. Är det inte bättre ni sätter er ner i socialnämnden o diskuterar o sen skriver ett protokoll om era åsikter alt låter chefen för förvaltningen göra det hon tror är bäst för utvecklingen av kommunen?
Just eran nämnd som du ingår i verkar ha lite som taktik att använda skillingaryd.nu, även med nattpatrullen o andra exempel. Lite nästan som att ni inte riktigt vet hur ni ska ha dialog, utan om inget passar politiker a så skriver han/hon nåt på skillingaryd.nu o politiker c som också är missnöjd skriver nåt annat.
Sätt er ner o gör ert jobb istället för att hacka på varandra.
Det är de äldre en generation som slitit för vår välfärd det handlar om. Jag tycker de förtjänar mycket mer än insändare o kommentarer i skillingaryd.nu. Det är ju ingen lösning. Förstår mycket väl att S vill få in en insändare om splittringen men det löser inte de gamlas situation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *