Nyheter

Arbetet med flytt från Furugården inlett

Nyheter Just nu pågår planeringen för att lägga två avdelningar i malpåse

När Mejeriet står klart för inflyttning i maj 2020 så ska allt vara klart med flytt för boende på Furugården. Det är två avdelningar där som ska läggas i malpåse under ett antal år när trycket på särskilt boende är något lägre. Socialnämnden räknar med att ta något i bruk 2021/2022 och var i behov av hela anläggningen 2024.

Just nu pågår, eller ska inledas, samtal med personal, boende och deras anhöriga för att få en smidig övergång som möjligt.

I samband med detta diskuteras regelverket för att få tillgång till särskilt boende. I debatten hörs synpunkter på att regelverket skulle vara för strängt och det kallas för ett litet nålsöga att passera. En enig socialnämnden fastställde regelverket för ett år sedan och utgår ifrån den lagstiftning som finns och förhåller sig till de regler som Förvaltningsrätten använder vid eventuella överklaganden. Det är alltid möjligt för en sökande att överklaga kommunens beslut. När riktlinjerna fastställdes beslutades också att det ska göras en årlig översyn av regelverket så att det alltid är aktuellt och relevant.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Arbetet med flytt från Furugården inlett

Hur tänker kommunen? varför byggs det ett nytt hus om det inte ens finns behov av det?
lägg de pengar som tydligen finns på de äldres hälsa och mående istället.
i tidigare inlägg stod det att ingen skulle behöva flytta mot sin vilja, gäller tydligen inte längre!!

Jag är evinnerligt tacksam för att svärmor gick bort i vintras så hon slapp behandlas som boskap till slakt av kommunen 😢😵🤬👿

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *