Nyheter

Arbetslösheten bland utlandsfödda i Vaggeryd faller

Nyheter 13 av 13 kommuner i Jönköpings län såg en minskande arbetslöshet bland utlandsfödda i augusti. Så även i Vaggeryd, även om minskningen var mindre än i andra kommuner i länet.

Arkivbild

Den senaste månadsstatistiken från Arbetsförmedlingen visar på en nedgång i arbetslöshet bland utlandsfödda i Vaggeryds kommun med 1,5 procentenheter. Arbetslösheten bland invånare födda i ett annat land låg i augusti på 14,6 procent.

Under augusti månad rapporterade Vaggeryd en total arbetslöshet på 5,6 procent. Det är en minskning jämfört med samma tidpunkt i fjol (−0,8 procentenheter). Sett till antalet personer betyder det att 412 av 7 357 invånare i åldern 16 till 64 år i Vaggeryds kommun var inskrivna som arbetssökande (52 färre än i augusti i fjol).

Även i Jönköpings län sjunker arbetslösheten betydligt. Vaggeryd hade redan tidigare lägre arbetslöshet än snittet i hela Jönköpings län och nu växer klyftan (5,6 procent i kommunen, jämfört med 6,2 procent i hela länet). Habo har den lägsta arbetslösheten i länet (3,5 procent), medan Nässjö har den högsta (8,9 procent).

 

Arbetslösheten bland utlandsfödda var 14,6 procent i Vaggeryd under augusti månad, motsvarande 242 av 1 658 personer. Det är 1,5 procentenheter färre än vid samma tidpunkt i fjol (−11 om man räknar personer).

Skillnaden i arbetslöshet mellan utrikesfödda och hela befolkningen är 9 procentenheter i Vaggeryd. Det är en mindre skillnad än för ett år sedan (−0,7 procentenheter).

Precis som den totala arbetslösheten sjunker arbetslösheten bland unga (−3,4 procentenheter). I augusti var 9,2 procent av 18–24-åringarna inskrivna som arbetssökande (motsvarande 65 personer).

Källa: Pressmeddelande från Newsworthy

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *