Nyheter

Arbetslösheten minskar

Nyheter Ny statistik från Arbetsförmedlingen visar på en nedgång i arbetslöshet i Vaggeryds kommun. Även i hela Jönköpings län sjunker arbetslösheten.

Arkivbild

Under oktober månad rapporterade Vaggeryd en total arbetslöshet på 5,1 procent. Det är en minskning jämfört med samma tidpunkt i fjol (−1,4 procentenheter). Även i Jönköpings län sjunker arbetslösheten betydligt.

Sett till antalet personer betyder det att 376 av 7 373 invånare i åldern 16 till 64 år i Vaggeryds kommun var inskrivna som arbetssökande (94 färre än i oktober i fjol). Vaggeryd är inte den enda kommunen i Jönköpings län där arbetslösheten går nedåt. Vi ser, i själva verket, just nu en nedgång i samtliga kommuner. Störst är minskningen i Tranås där arbetslösheten sjunker med 2,5 procentenheter.

Vaggeryd hade redan tidigare lägre arbetslöshet än snittet i hela Jönköpings län och nu växer klyftan (5,1 procent i kommunen, jämfört med 5,8 procent i hela länet). Habo har den lägsta arbetslösheten i länet (3,3 procent), medan Nässjö har den högsta (8,5 procent). För att Vaggeryd skulle komma ner i samma arbetslöshetsnivå som Habo skulle 133 personer behöva sysselsättas.

I riket som helhet sjönk arbetslösheten i oktober jämfört med året innan (−1,5 procentenheter) och ligger nu på 7,3 procent. 289 av 290 kommuner har lägre arbetslöshet i dag än för ett år sedan.

Perstorp är den kommun som har högst arbetslöshet just nu (13,6 procent) i landet som helhet, medan Tjörn har den lägsta (2,9 procent).

Källa: Newsworthy

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *