Nyheter

Arbetslösheten i Vaggeryds kommun ökar mest i länet

Nyheter I december rapporterades en total arbetslöshet på 5,1 procent i Vaggeryds kommun

  [1/3]

  [2/3]

  [3/3]

Ökningen av antalet arbetslösa i kommunen steg med 1,4 procentenheter i december jämfört med samma månad 2018. Om man översätter det till antal så innebär det att 110 fler nu är arbetssökande, vilket innebär att det totalt är 364 personer i åldern 16–64 år är inskrivna som arbetssökande. Även om ökningen är störst i Jönköpings län är det fortfarande under snittet i länet som är 6,5 procent.

Bland utlandsfödda är ökningen av antalet arbetslösa markant. I december rapporterades 14,1 procent i den gruppen som arbetslösa. Det är en ökning med 2,1 procentenheter vilket motsvarar en ökning med 46 personer. Skillnaden mellan utrikesfödda och hela befolkningen är 9,0 procent i Vaggeryds kommun.

Även ungdomsarbetslösheten ökar betydligt och ökade till 9,7 procent vilket är en ökning med 4,1 procentenheter i gruppen 18–24 år och det motsvarar 37 personer.

Även om ökningen i procentenheter är högst i Vaggeryds kommun så har tio av länets kommuner en högre arbetslöshet. Lägst arbetslöshet finns i Habo med 3,8% och högst är siffran i Nässjö där 9,5% finns inskrivna som arbetssökande.

Källa: Newsworthy

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *