Nyheter

Årets Företagare utsågs

Årets Företagare utsågs

Nyheter I dag fanns representanter för Rose Garden i Värnamo och Styrkonstruktion i Vaggeryd på plats i landshövdingens residens i Jönköping för länsfinalen om Årets Företagare.

De verkade alla glada ändå trots att det blev en företagare från Jönköpings kommun som vann priset och går till Sverigefinalen.

Landshövding Minoo Akhtarzand delade ut priset Årets Företagare Jönköpings län till Torbjörn Andersson (vd) och Richard Fagerstrand som driver företaget Forserums Verktygsindustri AB i Nässjö kommun.

– Våra pristagare är två utmärkta förebilder. Torbjörn och Richard visar att en traditionell bransch kan vara både innovativ och utvecklande. Vi tycker att Forserums Verktygsindustri är en mycket värdig vinnare, säger Frida Boklund, regionchef för Företagarna.

– Kreativitet och förmågan till förnyelse förenar årets finalister. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Jönköpings län ska fortsätta utvecklas, säger Landshövding Minoo Akhtarzand.

Juryns motivering:
Ägarna bakom företaget är ledargestalter som för dialog med anställda om nya arbetssätt. De hade mod att ta in extern kunskap i samband med att de såg nya utvecklingsaktiviteter och ville ta den chansen. De har låtit företagets kunder och personal ge respons på företagets utvecklingsmöjligheter och därefter använt informationen för strategisk utveckling. Företagarna satsar tid i nätverk både lokalt och regionalt, för att bidra till att bygga och utveckla samhället. Ägarna till Forserums Verktygsindustri bevakar omvärlden och investerar hela tiden i maskiner, kunskap och individer för att ligga i framkant av ny teknik och effektivitet. Till företaget knyts människor som får växa och all personal ska känna sig som ”hemma” i en god arbetsmiljö, då de tillbringar mycket tid på ”jobbet”.

Vinnarna går nu direkt till den stora nationella finalen i Stockholm den 10 oktober och tävlar om Årets Företagare Sverige 2015.

Länets Årets Företagare på plats. Pressbild

 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *