Nyheter

Årets första trivselafton på Frälsningsarmén

Nyheter I morgon är det årspremiär för trivselafton där det bjuds på en gripande och intressant historia om vänskap som varat genom flera generation, sång och tvärflöjtssolo… 

I morgon kommer Elisabeth Ljungqvist, Anna Engholm och Elin Ljungqvist för att berätta en både gripande och intressant historia om en vänskap som varat genom flera generationer, mellan familjerna Engholm och Frittman.

– Allt startade med en papperslapp som lades i en kappficka för många år sedan. Denna kappa hamnade sedan hos en liten flicka i Budapest år 1945. Vi får även lyssna till sång och tvärflöjtsolo, denna eftermiddag, berättar Annelie Sandberg från Frälsningsarmén i Skillingaryd. 

I mars månad blir det en ”En sångkväll” när Tom Pettersen som kallar sig för ”En sångare i Herrens tjänst,” gästar Skillingaryd. Han har en bakgrund i Frälsningsarmén och har de senaste åren varit kåransvarig för Frälsningsarmén i Strömstad, men reser även runt i Sverige och Norge med sin sång och musik. Stilen är kristen country och på repertoaren finns bland annat Kjell och Jard Samuelssons sånger.

Den tredje trivselaftonen i april månad går också i sången och musikens tecken. ”Visor som värmer” har Gudrun Seifert satt som rubrik på sitt program. Gudrun presenterar sig själv som: ”En glad pensionär som arbetat som kyrkomusiker och tycker om att sjunga.”

Frälsningsarméns dagledigträffar, som hålls varannan måndag, har också många intressanta och lyssningsvärda gäster på programmet i vår. Först ut var Carina Remnemark som i januari  berättade om Fjällvandring, som ger andrum, inför en stor skara besökare.

På måndag kan man få lyssna till en av kommunens senaste kulturpristagare, Tuula Ingner, under rubriken ”En dag i taget.”  

Vid alla dessa tillfällen är det även kaffeservering.

Detta är bara ett litet axplock av vad som finns att upptäcka hos oss på Frälsningsarmén och vi hälsar alla varmt välkomna att besöka oss, även på övriga gudstjänster och vid olika samlingar, hälsar Annelie Sandberg. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *