Nyheter

Årets Musikhjälp på Fenix

Nyheter Förra året drog Fenix igång ett arbete kring musikhjälpen. Likabehandlingsgruppen på skolan ville uppmärksamma temat ”alla funkar olika”. Det slog väl ut, skolan samlade in över 20.000 kronor och det beslöts att skolan skulle uppmärksamma musikhjälpen även i år.

Musikhjälpen 2019 Livemusik: Miriam Bryant #mh19 Västerås Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

I år är temat ”sex är inte ett vapen”, kanske inte det lättaste ämnet att ta sig an med elever. Men skolan hade en uppstart i november där vi samlade alla elever i Fenixhallen. De fick där lyssna till en text och sedan se en film som berörde årets tema. Därefter gick alla elever ut i klasserna och diskuterade filmen, samt funderade på vad de kunde göra för att samla in pengar. Under efterföljande demokratitider har eleverna även arbetat med temat.

Olika elevgrupper har samlat in pengar på olika sätt. Tydligast har det kanske märkts för allmänheten vid årets julskyltningar i Vaggeryd och Skillingaryd då elever har sålt olika saker för att dra in pengar till musikhjälpen. Några elever har sålt kakor på skolan under veckan, andra har livestreamat när de spelat datorspel och uppmuntrat de som tittar att skänka pengar. En grupp elever har åkt ner till Skillingehus med en insamlingsbössa för att även den vägen dra in pengar.  I ämnet entreprenörskap har man också arbetat med Musikhjälpen på olika sätt.

Slutsumman på vår bössa är inte klar, det finns pengar som inte har kommit in än, men vi hoppas att det ska bli lika mycket pengar som förra året.

Text; Fenix Kunskapcentrum

Taggar

Dela


1 reaktion på Årets Musikhjälp på Fenix

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *