Nyheter

Årets pelargon är här

Årets pelargon är här

Nyheter Redan klockan 09.

00 var det kö utanför Acleja i Vaggeryd för att inhandla årets pelargon. Denna presenterades samtidigt på ett antal platser runt om i landet.

Christian Abrahamsson som driver Acleja i Vaggeryd var en av dem som hade fått hemlighålla den aktuella blomman till exakt klockan 09.00.

Årets pelargon heter Caliente Pink och betraktas som en neonrosa skönhet med mörkgrönt bladverk. Den presenterades samtidigt på exempelvis Nordiska trädgårdar, Nordens största trädgårdsmässa. Den öppnade på Stockholmsmässan.

– Årets Pelargon 2016 Caliente Pink är en urban tuffing som passar lika bra i hård stadsmiljö som i charmiga svenska sommarhem. Sorten blommar tacksamt oavsett om den får utstå hårda vindar, blöta kalla somrar eller stekhet Medelhavsvärme, uppges från Nordiska Trädgårdar.

– Sorten är ett resultat av modern förädling när den är som bäst. En traditionell zonalpelargon har korsats med en hängpelargon och resultatet är en sort med det bästa från båda föräldrarna. Caliente Pink har enkla, stora och färgstarka blommor från zonalpelargon och ett läderartat, blankt bladverk från hängpelargon. Växtsättet är utbrett vilket öppnar för många olika användningsområden.

Årets Pelargon genom tiderna:
2007 – Stjärnpelargon
2008 – Tulpanpelargon
2009 – Pelargoner med spännande bladverk som till exempel Wilhelm Langguth och Happy Thought
2010 – Mosaic
2011 – Queen of Wien
2012 – First Yellow
2013 – Velvet Red
2014 – Kathy 13
2015 – Violino
2016 – Caliente Pink

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *