Nyheter

Årets volontär är korad

Nyheter Ann-Christin Vilsson och Vaggeryds Majblommeförening har fått en fin utmärkelse

Grattis till utmärkelsen, årets majblommevolontär 2020!

Ann-Christin och lokalföreningen har gjort ett kreativt och ihärdigt arbete för att minska barnfattigdomen i Vaggeryd.

Av alla 3 500 landets volontärer har just du fått detta pris, vad betyder den här utmärkelsen för dig?

– Jag är väldigt stolt och hedrad över detta, lite chockad faktiskt. Men egentligen är det hela lokalföreningens pris så det är inte bara mitt pris. Vi är ett helt gäng som är kreativa och engagerade. Vi har försökt att hitta andra vägar att sälja och ju mer vi syns desto mer säljer vi, berättar Ann-Christin.

– Att jag blev engagerad i just denna föreningen är egentligen en tillfällighet. Jag blev tillfrågad för 20 år sedan och har varit ordförande i tio år.

– Vi behöver mer pengar och pengarna går åt men tyvärr är det är inte så många som söker. Det är inte så många som vet om att man kan söka året om. De flesta söker pengar till kläder, julklappar men det kan också vara simskoleavgifter eller en utflykt som man inte har råd med.

– Vi har ett bra samarbete med butikerna i kommunen där vi kan köpa presentkort med 30 procent rabatt. Ritz har bakat en majblommekaka där vi har fått en viss procent av intäkterna. Vi kommer att inrikta oss mer på företag när läget har blivit lite mer som vanligt igen.

– I år kommer vi att sälja både vanliga majblommor och digitala genom en pandemianpassad försäljning. Barnen som säljer får egna webbshoppar där de kan skicka en länk via sms eller mail till personer de vill sälja till. Sedan skickas blommorna ut med post. Dessa blommor är 2020 års majblomma som är rosa och orange. Blommorna kommer barnen att sälja mellan den 15 april och 2 maj. Vårt jobb nu är att rekrytera lärare som blir engagerade i det här.

2021 års majblomma är spräcklig i tiger och zebramönster och dessa kommer bara säljas digitalt, den har redan släppts och kommer säljas under en längre tid.

Årets majblommevolontär, Ann-Christin Vilsson. Privatbild

Taggar

Dela


2 reaktioner på Årets volontär är korad

Jättefint jobb och all heder till er! Samtidigt kan man inte sluta fundera på att fattigdomen är så pass utbredd i kommunen i dag att denna typen av initiativ och föreningar behövs och att det allmänna inte fullt ut kan ombesörja att ingen fattigdom finns i kommunen.

Kanske är detta det nya normala? Staten/kommunen har inte ”råd” och då faller det på privata goda krafter att ombesörja de mindre bemedlade och mest utsatta i sin närhet.

Behöver absolut inte vara något fel. Välgörenhet (av framför allt välbeställda) är ju inte ovanligt i många länder.

Men visst är man kluven oavsett och att det någonstans känns som ett misslyckande och en tråkig utveckling. Men blir fler och fler arbetslösa, mister försörjningsstöd etcetera kanske detta är enda sättet som kommer att fungerra på längre sikt.

Oavsett, lycka till och fortsätt arbetet 🙂

Redaktionen: Ingen engelska i texterna. Tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *