Nyheter

Arne hälsar från coronaavdelningen

Nyheter Arne Atterling från Värnamo ligger sedan några dagar tillbaka på coronaavdelningen vid Värnamo sjukhus och han berättar hur livet är just nu.

Arne Atterling i sjuksängen. Privatbild

– Jag har ju hostat under många år. Man har gjort många prov för att försöka ta reda på varför jag hostade. För tre år sedan röntgade man lungorna och hittade två proppar. De satte in Xarelto. Min hosta upphörde. I april började jag hosta igen. Det var ungefär när corona började här.

Xarelto minskar blodets förmåga att levra sig och skyddar därmed mot bildandet av blodproppar.

– I början av veckan skrev jag i mina vårdkontakter en fråga om man kan få nya proppar när man äter Xerelto. De agerade snabbt genom att skicka mig till sjukhuset och jag hamnade på akuten. Jag röntgade lungorna. Massor av prover togs. Jag hade mycket dålig syresättningen av blodet. Konstaterade att jag troligen haft corona. Man vet ju så lite om den hör sjukdomen.

Arne säger att han ändå har det bra jämfört med många andra:
– Egentligen har jag inte känt mig så sjuk. Jag har ju också varit försiktig med kontakter, säger han.

Just nu är han isolerad på coronaavdelningen och han vet inte när och hur det blir framöver. Hemma finns hans hustru som är symtomfri.

I länet finns just nu två coronaavdelningar mot tidigare tre. Den i Eksjö har lagts ned och patienter från Höglandet får i stället vård i Värnamo eller Jönköping.
– Personalen här på avdelningen är helt fantastisk påpekar han.

För knappt två veckor sedan fotograferade vi Arne i samband med en utställning i Värnamo och då var han pigg men försiktig. På sjukhuset är han mest sängliggande men kan resa sig upp.
– Bara att gilla läget. Jag kan trots allt stå upp, skriver Arne på Facebook.

I morgon träffar han läkaren igen och får förhoppningsvis besked om sjukdomstillståndet och hur han ska tillfriskna så att han kan få åka hem igen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *