Nyheter

Aronsson (SD): ”Då kommer de få problem”

Nyheter Valets stora vinnare på både riksplanet och i Vaggeryds kommun blev Sverigedemokraterna. I kommunen är de enligt de preliminära siffrorna tredje största parti. En position de troligtvis kommer att utnyttja som vågmästare. – Bara att konstatera att om de inte lyssnar på oss, vilken sida det än är, så kommer de få problem, säger Jan-Erik Aronsson (SD).

Jan-Erik Aronsson (SD). Foto: Sara Mejving

Om det preliminära valresultatet för Vaggeryds kommun håller i sig så tappar femklövern (Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet) sin majoritet i kommunfullmäktige. Sverigedemokraterna tar två av dessa mandat och är det parti som ökat mest med 2,66 procent.
– Det är väldigt preliminärt ännu, men jag tror ju inte att det kan ändras så där jättemycket så att säga. Ser man hur det ser ut rent mandatmässigt så blir det mer splittrat. Även om man går in och tittar hur gamla femklöver de får inte majoritet, säger Sverigedemokraternas Jan-Erik Aronsson.

Kommer fortsätta i opposition

Tittar man på andra alternativ till konstellationer så blir det svårt för endera sida att samla en egen majoritet i fullmäktige.
– Om man leker lite med tanken att även Empartiet går över till femklövern så får de inte heller då egen majoritet. Inte heller om man vänder på det att sossarna går ihop med centern eller Empartiet så är det ingen majoritet där heller.

Det innebär att SD satt sig i en guldsits och det är något de kommer försöka utnyttja i opposition de kommande fyra åren.
– Jag vill avvakta tills jag vet, men nu hamnar vi någonstans i blickpunkten. Nu vet jag inte hur konstellationen för femklövern kommer se ut, för det vet ju alla i den politiska världen att det spretar åt alla håll just nu, men det är bara att konstatera att om de inte lyssnar på oss, vilken sida det än är, så kommer de få problem. Så enkelt är det.
– Precis här och nu så känner jag som så att vi kommer gå i opposition och utnyttja den fördelen vi har att bli vågmästare.Det är det vi har diskuterat, sen får vi ta det därifrån vad de andra gör.

 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Aronsson (SD): ”Då kommer de få problem”

Men Pelle då.
Samtliga övriga partier har ju sagt att de inte vill ha med SD att göra.
Hur positivt är det då?

Som man sår får man skörda, eller hur var det nu igen?

”Bara att konstatera att om de inte lyssnar på oss, vilken sida det än är, så kommer de få problem, säger Jan-Erik Aronsson (SD).”
Det finns positivare inställningar till samarbete.
Lycka till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *