Nyheter

Arrangerar en julmarknad istället för två

Nyheter Från och med i år kommer Lions att arrangera julmarknad som varannat år tillställning i kommunens två största tätorter. I år Skillingaryd nästa år Vaggeryd

Arkivfoto; Tomten besökte förra årets julskyltning i Skillingaryd

Anledningen är enkel menar Lions Lena Ohlsson.

– Det hela bygger på att vi är för få medlemmar att orka arrangera två julmarknader två helger efter varandra i december. Eftersom Handelsföreningen i kommunen lovat att arrangera julmys i Vaggeryd under första advent börjar vi med vår ”varannanårsjulmarknad” i Skillingaryd under efterföljande söndag, andra advent, säger Lena Ohlsson från Lions.

– Ett alternativ till att arrangera julmarknader i båda orterna hade varit möjlig om vi hade haft med någon föreningen i bakgrunden. Men nu blir det så här framöver och vi kommer att göra som Lions brukar, scen med underhållning, lotterier och utställare. Intäkterna från lotterier och marknadsbord kommer att gå, som vanligt, till olika hjälporganisationer. Vi letar med ljus och lykta efter fler matutställare, då detta förknippas med julen, men vi konkurrerar med många andra marknader i dessa tider, avslutar Lena.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *