Nyheter

Årsmöte hos konstföreningen

Nyheter Söndagen den 20 mars hade Vaggeryds Konstförenings årsmöte med konstutlottning. 

Ordförande Beata Vilkhed avgick och ingen ny ordförande valdes. Styrelsen har i uppdrag att lösa det under året och är tacksamma om det kommer in förslag till posten. Även Camilla Clemén-Söderlund, Hans Göransson och Afshin Teimouri avgick från styrelsen. Nya styrelsemedlemmar valdes in: Ewa Larsson, Anne Ekwurtzel och Mattias Brandt. 

Till utlottningen hade det köpts in 22 verk, varav tre av konstverken lottades ut till de närvarande medlemmarna. Eftersom föreningen firar 70-årsjubileum i år, så lottades det ut en extra vinst, en konstbok av konstnären Stina Wollter, där alla medlemmarna fick vara med i dragningen. 

Föreningen har inte kunnat ha någon utställning under 2021, det planeras dock att ha en utställning i höst om tillfrågade konstnärer tackar ja. 

Medlemmar i styrelsen har varit på olika konstrundor och köpt in konstverk och deltog även på Vaggerydsdagen där det visades en del av de inköpta konstverken.

För att förbättra föreningens ekonomi har vi deltagit i vuxenvandring en helg vilket kommer att fortsätta även under 2022.

Föreningen behöver öka medlemsantalet och vi tycker det skulle vara fantastisk om antalet medlemmar ökar. Ta gärna kontakt med styrelsen om du vill bidra med något eller värvat någon medlem. Medlemsavgiften är endast 150 kronor per år.

Har din förening haft årsmöte? Skicka in bild och text till redaktionen@skillingaryd.nu

Birgitta Lilja visar tavlorna som ska lottas ut och berättar om konstnärerna. Foto: Martina Ojala

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *