Nyheter

Årsmöte hos Seniorerna

Nyheter SPF Seniorerna i Vaggeryd har avhållit ett välbesökt årsmöte med närmare nittio medlemmar närvarande, och det var tillika månadsmöte för februari.

Samlingen var förlagd till restaurang Linnéa på Furugården och innehöll utöver sedvanliga förhandlingar en intressant information av polisen i Värnamo angående de nu aktuella bedrägeribrotten mot seniorer.

Sammankomsten inleddes av ordföranden Anders Mattsson och fortsatte med parentation över fem bortgångna medlemmar. Britt-Marie Oldin läste en dikt och ljus tändes för de avlidna. Därefter var det dags för årsmötesförhandlingar med Lars Erik Joakimson som ordförande. Årsberättelsen kompletterades med ett intressant bildspel av Mats-Eric Fransson över det gångna årets verksamhet – månadsmöten, studiecirkeln ”Lär känna din hembygd”, resor och motionsaktiviteter. 

Hela styrelsen omvaldes och två nya ersättare invaldes, Pelle Philip och Gerd Rydh. Anders Mattson omvaldes som ordförande och sekreterare är Lennart Andersson, Dick Glämskog fortsätter som kassör. 

Efter fika med kaffe och rejäl landgång var det dags för information från polisen. Andreas Sjökvist, kommunpolis i lokalpolisområde Värnamo, berättade om det förebyggande arbetet mot bedrägerier mot främst seniorer som nu är aktuella. ”Försök inte lura mig” var temat och det blev en intressant och grundlig genomgång av hur man ska skydda sig mot olika former av bedrägerier.

Anders Mattsson informerade om kommande verksamhet de olika månadsmötena under året, närmast är det en gemensam sammankomst med SPF Skillingaryd i mars och Jörgen Bergström redogjorde för vårresan i maj till Eksjö. Intresset för resan var stort och den blev snabbt fulltecknad.

Lotteridragningarna är stående inslag. Denna gång var det dragning på lotteri med en fin urna som förstapris, skänkt av Byarums Bruk AB i samband med ett studiebesök under 2023.

Text & Foto: SPF Seniorerna

Lottforsäljningen har startat.  [1/16]

Vår ordförande Anders Mattsson hälsar välkommen.  [2/16]

Parentation över avlidna medlemmar.  [3/16]

Valberedningens ordförande Jim Lejon lämnade beredningens förslag.  [4/16]

Många medlemmar samlade  [5/16]

Årsmötet leddes elegant av den rutinerade Lars Erik Joakimson.  [6/16]

Många val gjordes.  [7/16]

Rutinerad sekreterare Lennart "i Rastad" Andersson.  [8/16]

Kassör Dick Glämskog gick genom kassarapporten.  [9/16]

Monica Nydenmo-Jonsson serverade stora landgångar.  [10/16]

Ja, det smakade gott.  [11/16]

Vår kommunpolis från Värnamo Andreas Sjökvist berättade om skydd mot bedrägerier.-  [12/16]

Ordförande Mattsson tackade polisen för hans medverkande.  [13/16]

Dragning på lotterierna.  [14/16]

Första pris på vinst skänkt av Byarums Bruk i samband med studiebesök "Lär känna din hembygd".  [15/16]

Styrelse SPF för 2024, Kristin, Mats-Eric, Monica, Christer, Anders, Dick, Mimmi, Jörgen och Lennart.  [16/16]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *